З 5 по 13 січня 2013 р.Б. у селищі Верхнє Висоцьке, Турківського району, Львівської області Степовики (Вовк Летенко Сергій, Гостровух Рябокінь Руслан) провели спортивний виховний табір «Різдвяна подорож» за підтримки Всеукраїнського благодійного фонду «Дитячий світ».

Традиційно, вже третій рік поспіль, Різдво Христове Степовики зустрічають у мальовничих Карпатах разом з юнацтвом (33 юнацтва з Києва, Сумщини, Кривого Рогу, Донецької області). Програму впроваджували – пл. сен. пр. Летенко Сергій, СМ (комендант), ст. пл. Рябокінь Руслан (бунчужний, інструктор з лещатерства), ст. пл. Шелудешева Марина, ЧМаки (заступник з програми та виховних питань).

Одразу по приїзді учасники відвідали знаменитий Сколівський водоспад, який по праву вважається одним із найкрасивіших водоспадів Європи та оглянули старовинну, зроблену без жодного цвяха дерев’яну церкву, якій цього року виповниться 416 років. Майже щодня таборовики виїжджали на гірськолижну базу «Плай», де вчилися їздити на лижах. Якщо на початку табору впевнено на лижах могли стояти лише двоє, то під кінець каталися вже практично всі. Також учасники табору мали одноденний похід по Карпатах, мандрівку в гори кіньми на санях, безліч змагань, ігор та забав на природі. Учасники табору мали також одноденну екскурсію до Львова, де покаталися на казковому «Чудо-бусі» і дізналися про найцікавіші історичні місця старовинного міста, піднялися на знамениту львівську Ратушу, відвідали старовинні костели, численні історичні пам’ятники та музей старовинної зброї «Арсенал».

Протягом табору проходила гра «Таємний друг», коли діти щодня таємно робили одне одному подарунки та приємні несподіванки, працювала таборова пошта і кожен міг написати листа будь-кому зі своїх товаришів, ввечері проходили вогники із веселими іграми та піснями. У вільний час діти вчилися майструвати прикраси із паперу, робити мистецькі вироби, співати святкових пісень, вчитися Вінського Вальсу. А ще учасники табору мали змогу познайомитися із українським скаутингом, адже табір проходив за пластовою методикою.

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment