VT13_UPUiv_3507Окружні виховно-вишкільні тритижневі табори бувають підчас липня на трьох оселях в Америці. Цього року, на табір УПЮ-ів на оселі “Вовча Тропа” четверо наших Сіроманців були не лише в булаві, але й також при команді табору. Вовки Павло Гадзевич та Іван Спринь були виховниками при булаві, а Гостровух Олесь Пілецький був бунчужним.

Комендантом табору став Вовк Андрій Зварич. Саме Андрій ініціював та підготовив табір відповідно до теми про життя та творчість Тараса Шевченка і назвав його “Сини Шевченка – Свого не Цурайтесь”.

 Традиціями на Вовчій Тропі є щорічні події, які роблять добрі спогади та історії. Кожен табір підготовляє таборову пісню до власної теми, тож табір юнаків підтримав цю традицію. Таборовою піснею стала пісня української співачки Руслани “Ейфорія”. Окрім того, кожен табір мав власне «хрещення». Хрещення є нагодою представити власний табір перед іншими. Оскільки на юнацькому таборі підтема була пов’язана з футболом і вболіванням, то таборова брама була збудована у вигляді футбольного стадіону, а юнацтво з власноруч виготовленими шаликами, в червоно-чорних кольорах одноголосо співали таборову пісню і вигукували таборові «кричалки» Тож, під час хрещення, табір виглядав більше як футбольний матч, ніж як пластовий табір. Енергія, яка йшла від юнацтва, вразила присутніх на хрещенні гостей.

 А окрім іншого, на нашому таборі було як завжди, багато спорту, різноманітних змагів, ігор, в програмі були цікаві гутірки і інструктажі з піонерки, табірництва, мандрівництва , журналістики, співів, картографії та ін. Були захопливі мандрівки, ватри та вогники. Все це справило на юнацтво неабияке враження. Тож, коли закінчились таборові дні, учасники сповнені сил та енергії повернулися до своїх домівок.

 Вовк А. Зварич, СМ

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment