19 серпня о 16:30 у церкві в апостолів Петра й Павла (костел Єзуїтів) відбулася посвята прапорів трьох старшопластунських куренів: Лісових Чортів, Вовкулаків та Сіроманців. 

Всі вони святили копії свої прапорів, оригінали яких, як і раніше, будуть зберігатися у проводів куренів у США.  А ці копії, які сьогодні були освячені, були спеціально пошиті до Святкування 100-ліття Пласту, та тепер будуть використовуватись представниками куренів в Україні.

Слід зазначити, що цю церкву відновили зовсім недавно, за часів СРСР у цьому приміщенні створили архів бібліотеки, який і існував тут до кінця 2011. Та за ці півроку, які діє відновлений храм, тут вже встигли посвятити свій прапор дівчата з куреня «Чорноморські Хвилі», тому ця церква стала вже досить символічною для посвяти прапорів пластових куренів.

На церемонії були присутні близько 200 осіб, більшість, звісно, представники куренів (Лісові Чорти – 70, Вовкулаки та Сіроманці – по 30 представників), але також і інші пластуни, які завітали на це свято.

Посвяту проводив о. Гліб Лончина (член куреня «Лісові Чорти»). Далі хорунжий Вовк П. Лабінський, СМ та підхорунжі Куцохвостий Є. Матвіїв, СМ та Гостровух В. Харук склали присягу на племінному прапорі. А опісля були традиційні вітання, фотографування та просто веселощі. Варто зазначити, що на посвяті була велика кількість Сіроманців з обох Стеж, то ж було дуже символічним таке єднання в часі святкування 60-ліття нашого Племені!

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment