З 3-го по 24 липня Куцохвості Христофор Бей, СМ, Андрій Зварич, СМ та Павло Гадзевич, СМ таборували на пластових оселях «Писаний Камінь» (Middlefield, OН) і «Вовча Тропа» (East Chatham, NY).

Ст. пл. скоб Христофор Бей, СМ був писарем на «Писаному Камені» (як головний писар розпочинав таборування на оселі, писав денні звіти і допомагав планувати та переводити денну програму). Був він і головним інструктором з першої медичної допомоги. На День пластуна наш Куцохвостий з юнацтвом запланував та збудував Велику ватру. Він також був головним водним рятівником на оселі та інструктором у даній ділянці. За цю працю в окружному таборі друга Христофора відзначено ІІІ старшопластунським відзначенням.

Після участі у вишколі булавних МВТ «Лісова Школа» ст. пл. гетьманський скоб Андрій Зварич, СМ увійшов до таборової булави на «Писаному Камені» як головний інструктор з картографії і куховарення. Він був активним і у мистецькій ділянці (зокрема, у виготовленні ескізів таборової відзнаки та сорочки), а також опікувався знимковим блогом http://ypuivpk2010.blogspot.com , який оновлював щодня.

Тим часом, активним членом булави окружного виховно-вишкільного табору «Стежками Запорожських Козаків» на «Вовчій Тропі» був ст. пл. скоб Павло Гадзевич, СМ. Він став першим Сіроманцем-булавним на цій оселі протягом останнього десятиліття. Це був перший табір друга Павла у складі булави юнацького табору після двох років у булаві таборів УПН.

Протягом трьох тижнів він провадив дві вмілості: «Військовик» та «Перша медична допомога». Як результат, увесь табір (86 учасників) одержав ІІ ступінь «Військовика», дюжина юнаків виконала вимоги на перший ступінь ПМД.  Друг Павло доповнив таборову програму двома лекціями про українську історію, які провів для юнацтва.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment