І тут, і там

У Чернівцях наприкінці травня відбувся «День Пласту» – захід, присвячений 105-й річниці з часу створення нашої організації. Комендантом заходу був сіроманець ст. пл. Андрій Канак, а бунчужним ст. пл. скоб Андрій Федоренко – новий прихильник куреня. Святкування розпочалось традиційно з молебню у Соборі Успіння Пресвятої Богородиці УГКЦ, звідки Чернівецькі пластуни та гості свята вирушили вимаршем центральними вулицями столиці Буковини, а основне дійство відбувалося в центрі міста на Соборній площі.

Під час офіційного відкриття «Дня Пласту» відбулися традиційні пластові церемоніали: складання пластової присяги, іменування новаків та однієї старшої пластунки-прихильниці. Також найактивнішим пластунам-юнакам станиці вручили відзначення УПЮ.

Для учасників і гостей заходу пластуни організували наметове містечко з різноманітними активітетами. Тут вчили складати намет і в’язати вузли, демонстрували цікаві хімічні експерименти, в інформаційному наметі розповідали, що таке Пласт, а поруч юначки з куреня ч.74 ім. Ірини Вільде пропонували скуштувати випічку власного приготування. Також присутні грали в настільні ігри, їздили верхи на коні, випробовували свої сили і вміння на імпровізованій переправі. А партнери з Головного Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій розповідали про свою роботу, показували техніку і кожному, хто бажав, дали можливість спробувати себе в ролі пожежника. Цей захід вже став традиційним в Чернівцях, і завдяки йому жителі міста можуть зблизька побачити Пласт як організацію та поспілкуватись із пластунами.

cт. пл. скоб Андрій Федоренко
cт. пл. Андрій Канак, СМ

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment