Хорунжіна україно-польському кордоні5 січня на  відтинку україно-польського кордону  Нижанковичі-Малховіце пластунам  Станиці Самбір (осередки Старий  Самбір та Хирів) Вифлеємський  Вогонь передали польські харцери Hufca Ziemi Przemyskiej іm. Orlat  Przemyskich. Акцію здійснено в рамках транскордонної співпраці сусідніх районів України та Республіки Польща.

В урочистості  взяли участь і промовляли староста Перемишля Єжи Гуралєвіч, харцмістр  Ядвіга Турек, з українського боку – голова Старосамбірської районної ради Володимир Горбовий, інші достойники. З групою пластунів (а їх було приблизно п’ятдесят) на кордоні побували голова ОПР Львівської округи пл. сен. Юрій Леськів, СМ та голова ОПС округи  ст. пл. Василь Шипівдич, V.

На цьому відтинку кордону напередодні Різдвяних  свят звучали не лише приємні слова  привітань і побажань, але й  коляди двома мовами. Харцери, пластуни, представники влади обмінялися дарунками. Також відбулося спільна молитва, проведена українськими священиками та капеланом харцерів Перемишля. Завершилася урочистість скаутською іскрою. Порівняно з минулим роком (у 2009-му ця акція на даному відтинку кордону відбулася вперше) кількість пластунів і харцерів у дружньому скаутському колі збільшилася чи не вдвічі.

Подію висвітлювала чимала кількість ЗМІ обох сторін.

Мер Перемишля відпалює Вогонь Миру в Ю. ЛеськіваЗ кордону Вифлеємський Вогонь у руках пластунів помандрував  Старосамбірщиною. Урочисто його було передано у смт Нижанковичі, м. Добромиль, м. Хирів, м. Старий Самбір, с. Стрілки. Акція того дня на теренах району тривала до 17 год. вечора.

Членами оргкомітету  з передання Вифлеємського Вогню  на кордоні були Сіроманці Юрко Леськів  та Олесь Терлецький. До речі, саме юні вихованці друга Олеся, разом зі старосамбірчанами, були тими, хто доволі добре потрудився, аби уся Старосамбірщина змогла перед Різдвом отримати у свої оселі Вогник зі Святої Землі. День 5 січня був доволі морозним, але юні пластуни свій обов’язок виконали як слід. Гарного настрою їм додавали тепла зустріч у кожному населеному пункті, гарячий чай і гостинці вдячних жителів цих теренів.

Більше фото тут!