Виховна праця

Сіроманці під час передання ВВМ громаді СамбораГородок. Ввечері, 4 січня, Вифлеємський Вогонь Миру пластуни Городка урочисто передали громаді міста. Передання відбулося традиційно у церкві монастиря.

Звертаючись до присутніх, о. Тарас, настоятель храму, подякував  пластунам за цю прекрасну різдвяну традицію. Також він зазначив, що Пласт виховав не лише великих громадських діячів, але й священників, яскравим прикладом яких є Любомир Гузар.

Під час  передачі були присутні представники  осередків с. Угри, с. Мильчиці, які повезли Вогонь у свої села. Цього ж дня Вогонь запалав у кожній церкві міста та районній лікарні. Відповідальним за акцію “Вифлеємський Вогонь Миру” в Городку був ст. пл. П. Борис.

*****

Самбір. Вифлеємський Вогонь Миру у цьому місті за традицією поширюють саме 6 січня.  Спершу юначки куреня ч. 32, юнаки куреня ч. 61, а також і новацтво (разом – приблизно п’ятдесят осіб) завітали у Самбірську районну раду. Там, після привітання голови ради і почесного члена Станиці Самбір Пласту – НСОУ Ігоря Максиміва та виконання пісні Вифлеємського Вогню, у приміщенні районного адміністративного будинку спалахнув Вифлеємський Вогник Миру. За сприяння впродовж року голові ради подякували голова СПС Станиці Рудки ст. пл. скоб-гребець І. Сороківський, ЧМ та голова СПС Станиці Самбір пл. сен. Ю. Леськів, СМ.

Опісля  дволавою пластуни вирушили до центральної частини міста – на площу Ринок. Там, біля новорічно-різдвяної ялинки, відбулося передання Вогню священикам різних конфесій, міській владі, громаді, яка чисельно зійшлася для участі у події.
Самбірський міський голова Михайло Кіт, який, до речі, теж є почесним пластуном станиці у Самборі, привітав громаду з наближенням Різдвяних свят.

Громада Самбора Ознакою цьогорічної акції передання  ВВМ стало те, що до пластунів  долучилися члени міського учнівського  парламенту. Відразу з площі вони понесли Вогник у дитячий будинок «Любисток» і будинок для літніх людей. Потрапив Вифлеємський Вогонь і за ґрати. На територію виховної колонії ВВМ доставили два вихованці, яким за зразкову поведінку адміністрацією колонії було доручено цю місію.

Окрім станичного Ю. Леськіва, до проведення акції у Самборі на належному рівні долучився й ще один сіроманець – член проводу Пласту у Рудках ст. пл. скоб І. Спринь, СМ. Він, як координатор даної акції на Заході України, забезпечив осередок необхідною кількістю пластових накидок, а також саме під гітарний супровід нашого побратима юнацтво у Самборі виконувало «Пісню ВВМ».

Більше фото тут!

*****

Рудки. 6 січня пластуни Станиці Рудки передали Вифлеємський Вогонь Миру громаді міста. Вже традиційно акція відбувалася біля Каплички Єднання, в якій спільно відправляють Богослужіння православна та греко-католицька громади.

Рівно о 16 годині, за кілька годин до початку Святої Вечері, біля Каплиці зібралися пластуни Рудок, міський голова Т. Курило, настоятелі місцевих церков о. Тарас та о. Богдан, та численна громада. Після молебню та святкових привітань, до присутніх звернувся ст. пл. скоб І. Спринь, СМ, та розповів про те, як Вифлеємський Вогонь Миру примандрував в Україну. Опісля, юнацтво станиці передало громаді Вогонь. Завершила акцію урочиста спільна коляда.

Пластуни Рудок біля каплички Єднання