Брати Капранови на Вогнику. Фото П. ЗадорожногоСеред креативних проектів, які ініціює та організовує Українська Стежа 29 куреня УСП-УПС, тепер буде ще один: Вогник, який так і називається – Сіроманський.

В часі ХІІ Крайового пластового з’їзду, а якщо більш точно – 20 лютого, відбулася імпреза, яка зібрала  у дружньому колі ледь не усіх делегатів цього поважного форуму. Ідею проведення «грандіозної забави» із назвою «Сіроманський вогник» подав за декілька тижнів до початку з’їзду пл. сен. Сергій Летенко, СМ. І закрутилося колесо підготовки заходу. Хтось готував запрошення і афіші, хтось займався підготовкою солодкого столу, інші побратими розмірковували про виконавців та музичні номери, а ініціатор вогника взяв на себе найбільш поважну місію – запрошення головних гостей свята відомих письменників та видавців братів Капранових.

Так ми і підійшли до 20 лютого. Вогник підсилило ще й те, що до цієї імпрези долучилася ще одна – старшопластунська ватра, яку організаторами теж планувалося провести в часі головного крайового пластового форуму.  Ведучими  цього пластового дійства стали пл. сен. Сергій Летенко, СМ та ст. пл. скоб Андрій Ковальов, ОЗО.

Сіроманський вогникТаким чином, делегати з’їзду і просто гості «Сіроманського вогника» взяли участь у гутірці-інтелектуальній імпровізації «Країна. Мова. Національна ідея», запропонованій братами Капрановими, насолодилися сучасними та народними мелодіями під час співочого кола. Сучасна, авторська та народна пісня звучали у виконанні гостя вогника Дмитра Гуцала, а також Сіроманців Андрія Гарбузюка, Івана Сприня та Юрка Леськова. Між іншим, брати Капранови – виявилися не лише майстрами слова, але й прихильниками музичного мистецтва. Перед тим, як спрезентувати прихильникам своєї творчості книжки з автографами, вони теж виконали під супровід гітари жартівливі куплети.

Під завісу вогника справжньою родзинкою став виступ знаного бандуриста та лірника, кобзаря, керівника ансамблю «Хорея Козацька», заслуженого артиста України Тараса Компаніченка. Саме це додало «Сіроманському вогнику» забарвлення справжнього мистецького вечора.