29-30 вересня 2012 р.Б. на Львівщині відбулися традиційні всеукраїнські змагання з пішого туризму “Осінній Рейд“, присвячені Міжнародному Дню туризму та 70-річчю УПА. У змазі прийняла участь і команда гуртка ч.3 «Жеребці» куреня ч. 75 ім. Героїв бою під Крутами (6 юнаків), де їх провідником був Сіроманець Степової зграї – Гостровух Рябокінь Руслан. 

Для юнацтва це була перша довготривала мандрівка з повним вирядом та навантаженням. Все розпочалося із завчасного приїзду на місце старту, де вже використали вміння з орієнтування, адже команда була першою хто прибув на змагання (за добу перед виходом на маршрут). Рейд традиційно стартував ранковим відкриттям (7:00), де були присутня 51 команда з різних станиць краю. По тому після жеребкування, отримання мапи та перевірки виряду, Жеребці вирушили підкорювати історичні місця Миколаївського та Городоцького районів Львівщини.

Перший день був сприятливий на погодні умови і юнацтво взяло 8 контрольних точок – могила Палідовича-Карпатського, Могила Біласа і Данлишина, підвісний міст (точка з ПМД), пам’ятник учасникам повстання 1939 року, Могила вбитих командирів проводу УПА на Миколаївщині (місце криївки керівників УПА на Миколаївщині 1950 р.), покинутий гідроінститут, церква святого Миколая 17 століття, місце ночівлі. Прибувши на проміжний фініш вже не в світлу пору доби, юнацтво з останніх сил розтаборувалося, приготувало вечерю та з великим задоволення, самостійно, влаштували собі нічну тишу. В перший день змагань вони мандрували приблизно 10 годин.

Другий день, останній, мандрівка була менш навантажена, адже то був день від’їзду та пошук меншої кількості контрольних точок (4). Але погодні умови додали своє – друга година шляху пролягала через 4-х кілометрову лісову болотяну стежку з періодичним сильним дощем. Подолавши цей непростий шлях, юнацтво мало трохи відпочинку. По тому переодягнувшись в сухі речі, з великим задоволенням, вирушили далі. Погода згодом покращилася, і сонце вже почало припікати :). Фінішувавши завчасно, команда приготувала обід-вечерю та вирушила на Львів, а вже звідти помандрували додому.

Загалом команда випробувала себе. Для неї головне було не перемога, а отримати розуміння на що вони здатні, та чи готові вони підкорювати більші висоти.

Враження юнака – Марченка Богдана:
«Протягом всього рейду я побачив цікаві пам’ятки історії Миколаївського та Городоцького районів Львівської області. Хоч мій психічний та фізичний стан здоров’я з такою командою був дуже незадовільний, але попри всі складності та труднощі, я отримав море задоволення та адреналіну. Єдине, що мені не сподобалось, це майже відсутність води та забагато багнюки.»

Писар Степової зграї
Гостровух Рябокінь Руслан

1 коментар

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment