17-19 травня Поблизу с. Брахівка Буського р.н  відбулося СВ станиці “Красне”. У якому взяли участь гуртки станиці “Красне”  та один гурток із станиці “Новий Яричів”  з виховником Михайлом Ревуцьким, ЧМ. Програма включала певні елементи гри “Джура” так як відділ освіти попросив станицю обрати кращий гурток(команду) який представлятиме Буський район на обласних змаганнях. Отож….

Пятниця 17 травня.

Учасники добралися на місце таборування школяриками які надав відділ освіти. Розтаборувавшись та відкривши СВ почалося виконання запланованої програми. Зокрема “Інтелектуальний змаг” , “Презентація доброго діла”(гуртки повинні були зробити фотозвіт добрих справ які вони робили на протязі кількох місяців), волейбол. Смачно повечерявши учасники вирушили на ватру де кожен гурток себе оригінально запрезентував.

Субота 18 травня

07.30 свисток бончужного “В-С-Т-А-В-А-Н-Н-Я!!!”. Ну і звичайно не без того , щоб  хтось не проспав , ну а хто проспав того бунчужний вмив перед усією лавою)) Загалом суботня програм включала в себе такі елементи : впоряд, велика гра “Прапоре наш” , “Козацькі забави”, стрільба з гвинтівки, теренова гра,(включала в себе такі точки як : ПМД, перенесення потерпілого на саморобних ношах, різні види переправ). Ну і звичайно як же без ватри . У вечері усі учасники дружнім колом сиділи на ватрі співаючи повстанських та пластових пісень та показували інсценізації на героїчну тематику(не домавлючись перед цим вийшло так ,що гуртки не зупинилися на одному періоді історії України а у своїх виступах зачепили усі славні сторінки історії України від козаків до УПА)

 23.00 свисток бунчужного “Нічна тиша”. Але на цьому день не закінчений адже провід СВ забув закрити день.

 01.00 Знову лунає свисток бунчужного “Алярм”. На якому  церемоніально вручили капсулу з посланням від св. Юрія та  іменували 23 прихильників і заприсягли 3 учасників.

Неділя 19 травня

Відносно спокійний день в порівняні із двома попередніми. Вставання ,сніданок, недільне богослужіння ,обід, та закриття СВ на якому нагродили переможців  За загальною рейтинговою таблицею перемого здобув гурток “Мокроші” підготовчого курення ім. Магдалини Чучман.

Загалом СВ вдалося задумана програма виконана , діти поїхали до дому усміхнені та задоволені!

Провід СВ:

Комендант: Гостровух Назар Домбровецький, писар: ст.пл.прих. Ання Запотоцька, а бунчужний: ст.пл. Володимир Карвацький

 Загалом, Свято весни зібрало 98 учасників, а з проводом їх було 120!

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment