Вифлеємський Вогонь МируЦю прекрасну передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – підтримали і пластуни Америки. Відповідальним за передання  Вифлеємського Вогню Миру в околиці станиці Клівленд взяв на себе курінь “Ti Що Греблі Рвуть”. Членка цього куреня, Ліда Базарко, координувала цей проект.  Вона нав’язала контакт з американськими скаутами, Joe Reding i Roger Knuteson, котрі перевозили Вогонь Миру з Ню Йорку.

ВВМ перевезли з Відня літаком до Ню Йорку. Опісля з Ню Йорку повище згадані скаути везли ВВМ через різні міста в Америці.  В суботу, 5-ого грудня о 13.00 годині, Ліда Базарко та „Сіроманці” Нестор Шуст та Юрій Годованець зустріли Joe Reding i Roger Knuteson в Акроні (місто, що знаходиться за 40 кілометрів від Клівленду).  Саме в Акроні відбулось урочисте передання ВВМ.

В середу, 16-ого грудня, парох катедри св. Йосафата в Клівленді, відправив молебень під світлом свічок та підчас проповіді представив історію Вифлеємського Вогню Миру,  а пластуни Клівлендської станиці взяли участь в тій відправі.

Вовк Ю. Годованець, СМ

Ю. Годованець, Н. Шуст та Л. Базарко переймають ВВМ від американських скаутів