Виховна праця

Команда зі Старого Самбора12 грудня, у переддень празника святого апостола Андрія Первозванного, для пластових осередків Підкарпаття (Львівська округа) стало великим спортовим днем.  У Самборі (спортзал ЗСШ № 10) відбулася регіональна «Спартакіада – 2009», присвячена 20-літтю відродження Пласту в Україні, а також і на Самбірщини.

Позмагатися у турнірі з волейболу та футболу у місто Срібного Оленя (так ще називають княже місто Самбір) прибуло майже сто юних пластунів і пластунок з Рудок, Старого Самбора, Хирова (Старосамбірщина) і Самбора. Юнацтво репрезентувало, зокрема, курінь ч. 32 ім. Олени Кульчицької, курінь ч. 61 ім. д-ра Олександра Тисовського, курінь ч. 81 ім. о. Степана Онишкевича.

Спортивні баталії тривали увесь день. Чесний змаг дозволив молодшому юнацтву згаданих осередків краще запізнатися між собою, заприятелювати. А старші продемонстрували майстер-клас з популярних видів спорту. Зокрема, у товариському двобої мірялися силами міні-футбольні дружини з Рудок і Самбора. Хоч протистояння й було напруженим, все ж рахунок став дружньо нічийним 0:0.

Культура  гри старших задала тон молодшим змагунам. Отож травм (за винятком двох незначних) можна вважати – не було.

Під час гриАле турнір є турнір. Тому були  як переможці, так і переможені. Серед дівчат найкращою стала  волейбольна команда «Кульбабки»  (Самбір), другу сходинку у турнірній  таблиці посіли старосамбірські юначки з гуртка «Чорна Перлина», а третіми цього разу були дівчата з дружини «Ейфорія» (теж Старий Самбір). Міні-футбольний турнір закінчився так: «Кажани» з м. Хирів – перше місце, «Орли» з Рудок – друге, «Спарта» зі Самбора – третє. Переможці раділи отриманим кубкам, а усі разом – майстерно виготовленим грамотам (навіть і ті команди, які цьогоріч місця не здобули, але були задоволеними й від участі).

Спартакіада, яка серед юнацтва викликала неабиякий азарт, стала черговим (але ще не останнім) заходом, який організатори присвятили 20-літтю відновленого Пласту. А ними – організаторами – стали старші юнаки самбірського куреня ч. 61, яким порадами і практично допомогли «сіроманці» Ю. Леськів та І. Спринь.

Загальна збірка