Виставка "Пласт-Український скаутинг" в м. Самбір23 грудня в Самбірському  педагогічному коледжі  імені Івана Филипчака  відкрито виставку  «Пласт – український  скаутинг». Захід  присвячувався двадцятиріччю  відродження Пласту в Україні та на Самбірщині.

Під час презентації виставки присутні (а це – кількасот студентів та викладачі місцевого педколеджу) оглянули два десятки банерів зі світлинами та змістовною інформацією про історію, методику і діяльність Пласту в Україні і за її межами, а також прапори пластових куренів.

Організаторами  відзначення ювілею та презентації  виступили управління культури і  туризму Львівської облдержадміністрації, історико-етнографічний музей «Бойківщина», педагогічний коледж та станиці Самбір і Рудки Пласту – НСОУ.

З круглою датою пластунів вітали Рудківський міський голова Тарас  Курило, заступник голови районної ради, почесний член Станиці Самбір Пласту – НСОУ Віталій Кімак, начальник  відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Самбірської райдержадміністрації Олег Домчак, керівники громадських організацій-партнерів «Просвіта» та «Лемківщина» Олександра Сумарук і Михайло Шпак, керівник місцевого осередку козаків Володимир Салінський,  директор музею «Бойківщина» Роксоляна Данчин, місцеві журналісти Марія Пукій та Микола Сенейко.

Пластуни та почесні гості виставки. Фото на пам'ятьНайбільш  активні симпатики організації та члени самбірського Пластприяту отримали подяки від голови КПР України пл. сен. В’ячеслава Стебницького, V, які вручив пл. сен. Юрій Леськів, СМ.

Експозиція  «Пласт – український скаутинг» у самбірському педколеджі буде розгорнута до 5 січня. Потім помандрує у Трускавець. Адже вона є пересувною, а отже призначена для того, щоби з пластовою діяльністю у такий спосіб познайомилося якомога більше молоді та дорослих по всіх регіонах України.

Активними в організації презентації, яка пройшла на доволі високому рівні, були  «сіроманці». Станичний Пласту у Самборі пл. сен. Юрій Леськів, СМ став автором сценарію та ведучим заходу, а член проводу Пласту у Рудках ст. пл. скоб Іван Спринь, СМ розповів студентам 1-4 курсів коледжу про традицію передання Вифлеємського Вогню Миру і разом з юначками 32-го куреня УПЮ виконав під гітарний супровід пісню ВВМ, написану Соломією Кейван.

Більше фото з презентації тут!

Інформація в презентацію в ZIKу