Протягом липня та серпня «Велика Гра» наповнювала життя Гостровухів Степової зграї Руслана та Дмитра.

Протягом двох місяців відбулися: перший курінний табір підготовчого куреня ім. Володимира Великого та проведення Пластової програми для 150 учасників Школи успіху – щорічного проекту Фонду Братів Кличків.

Про табір (Дмитро – комендант, Руслан – інтендант, лікар):

Перше літо підготовчого куреня ім. Володимира Великого

Добігає кінця перший таборовий сезон підготовчого куреня ім. Володимира Великого. Юнаки з нетерпінням чекали цього літа, планували своє перше таборування яке є таким важливим. Об’єднавши зусилля та інтереси вони згуртувалися над проведенням курінного табору та великої курінної мандрівки.

З 3-го по 15-те липня 16 юнаків під керівництвом своїх виховників вперше в історії куреня провели курінний мандрівний табір що відбувся на Полтавських землях. Цьогорічний табір проходив в три етапи: мандрівка, таборування та «школа виживання».

На останньому сірінні комендант сказав: «Пускаємо цю іскру з надією спіймати її в наступному році».

Табір промайнув як одна швидка мить. Ностальгія по вечірньому вогнику буде довго жевріти в юнацьких серцях.

Другим акордом цього літа стала дводенна курінна мандрівка з 10-го по 11-те серпня столицею України, яка була присвячення 1025-й річниці Хрещення Русі.

В перший день юнаки відвідали Печерський ландшафтний парк «Співоче поле», де проходила виставка квітів присвячена 1025-й річниці Хрещення Русі. Тут на схилах Дніпра розташувались квіткові композиції, які демонстрували моменти тієї історичної події. Потім відвідали пам’ятник Володимиру Великому, де провели теренівку та гутірку про історію творення пам’ятника. Трішки відпочивши, вирушили на Труханів острів (Північна частина). Тут, на березі найдовшої річки України, розгорнули наметовий табір Володимирців. Програма таборування була теж насичена – відкриття, гутірки, теренівки, купіль, тощо.

Загалом літо вдалося на славу. Кожен зміг відчути чар пластування та величність нашої природи. Всі з нетерпінням чекають наступної миті, аби зібратися в дружньому колі, відчути подих ватри та потиск руки товариша.

Більше на Пластовому порталі.

Про «Школу Успіху» (Руслан – керівник проекту):

18 і 19 липня пластуни проведуть програму для 150 учасників Школи успіху – щорічного проекту Фонду Братів Кличків.

«Школа Успіху» – це унікальний безкоштовний літній освітній проект для дітей 12-14 років, який проводиться Фондом Братів Кличків з 2011 року. Цього літа «Школа Успіху» зібрала учасників з України, США та Казахстану – 150 підлітків, які протягом двох тижнів навчатимуться, проходитимуть тренінги, відвідуватимуть майстер-класи відомих людей, практикуватимуться у обраному напрямі, спілкуватимуться та стануть справжньою командою.

Завдяки пластунам учасники Школи успіху зможуть відчути себе скаутами протягом 2 днів – на цей час програма буде максимально нагадувати програму пластового табору. Таким чином діти познайомляться з Пластом, скаутськими традиціями, випробують себе у різних іграх та змаганнях.

Проект проводиться у оздоровчому таборі “Джерело” в м. Буча поблизу Києва з 12 до 26 липня 2013 року.

 Більше про “Школу Успіху” на Пластовому порталі.

Гостровухи Руслан Рябокінь та Дмитро Осипчук

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment