Близько 400 пластунів з’їдуться на “Свято Весни”, яке відбудеться з 25 по 27 травня на пластовій оселі “Писаний Камінь” в селищі Мідлфілд у штаті Огайо (США), повідомили організатори Медіа-порталу VIDIA.

Пластові юнаки і дівчата віком від 11 до 18 років з багатьох штатів Америки протягом трьох днів змагатимуться на таборовому святі у спортивних та інтелектуальних іграх. Як повідомляють організатори (29-й курінь старших пластунів ім. Андрія Гарасевича “Сіроманці”), кожне “Свято Весни” відбувається під заступництвом Св. Юрія Переможця, який також є покровителем скаутської організації Пласт.

В програму організатори включили фольклорні та історичні мотиви, а також планують провести фестиваль “Кінофест 2013”, де під час великої ватри будуть представлені конкурсні фільми, відзняті самими пластунами.

Гасло цьогорічного свята – “Ти знай і пам’ятай” – походить з пластової пісні “Там, де лани” і заохочує молодих пластунів не забувати свого українського походження та історії українського народу. Також, організатори нагадують всім майбутнім учасникам, що пластун зобов’язаний бути вірним Богові і Україні.

Учасники триденного пластового табору будуть жити на великій лісовій поляні у шатрах під відкритим небом. Щоб стати учасником або дізнатися більш детальну інформацію, необхідно завітати на сторінку події в соцмережі або надіслати повідомлення за адресою [email protected].

ДжерелоМедіа-портал VIDIA

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment