Під час IV Фестивалю української середньовічної культури “Ту стань! – 2009”, який проходив на території відомої давньоруської твердині в околицях с. Урич (Сколівський район, Львівщина) 4-6 вересня, відбулося не лише свято літніх таборів “Осінній вовковий” (за участі абсольвентів ОВВТ “Вовча школа – 2009”), а й чергова Стежова Рада Української Стежі 29 куреня УСП – УПС “Сіроманці”.

Участь у Раді взяли майже усі члени Карпатської зграї “Сіроманців” (окрім Куцохвостого Віталія Менделюка), а це Вовки Андрій та Володимир Чемеринські, Вовк Володимир Федорак, та члени Підкарпатської зграї Вовк Юрій Леськів, Куцохвості Іван Спринь та Павло Лабінський, Гостровух Тарас Олійник, Вовченята Мар’ян Винар та Євген Матвіїв (не було Гостровуха Петра Бориса). З різних причин не змогли взяти участь у Раді члени Степової зграї Куцохвостий Сергій Летенко та Гостровух Дмитро Колесник, а також Вовк Сергій Юзик (Подільська зграя).

У ніч повного місяця на одному з верхів Урича побратими не лише куштували “здобич” і енергійно провели пробу голосу, а й ознайомилися зі звітом уступаючого проводу, обрали новий і прийняли низку важливих рішень.

Отож, до нового проводу побратими одноголосно обрали: Вовка Юрія Леськіва (стежовий), Вовка Володимира Федорака (писар Стежі), Куцохвостого Івана Сприня (стежовий скарбник). Вовк Андрій Чемеринський виконуватиме, як і дотепер, обов’язки редактора стежового періодичного електронного видання “Аву-у-у!”, а новообраний стежовий додатково отримав обов’язки референта традиційного проекту “Сіроманців” – табору “Вовча школа”.

Щодо планів, побратими вирішили провести у лютому наступного року Вишкіл зимового рятівництва, який вже встиг здобути популярність серед старшопластунства і старшого юнацтва. Чергову Стежову Раду призначено на серпень 2010 року. Відбутися вона мала б у мандрівці Карпатами.

Визначені заходи будуть лише канвою у житті Стежі цього року, що доповнять зграйові плани. Інші ідеї та пропозиції спільних проектів, подані зграями чи особисто, теж, за можливості, реалізовуватимуться.

Учасники Ради обмінялися новинами та розповіли про пластову і іншу працю впродовж літа. Особливо цікавою стала розповідь Куцохвостого Івана Сприня про відвідини ним в Німеччині місця поховання Патрона куреня Андрія Гарасевича.

За доброю сіроманською традицією, Рада пройшла у теплій дружній атмосфері, з гумором і жартами та завершилась приблизно о 3 годині ночі. По закінченні цих по-особливому захоплюючих сходин побратимів на місце таборування проводжав повний місяць.

Куцохвостий І. Спринь, СМ

Сіроманці на скелях Урича