Штурм фортеці ТустаньСпомин таборового літа, за участі абсольвентів «Вовчої школи-2009», проходив 5-6 вересня і відбувався у рамках IV Фестивалю середньовічної культури «Ту стань!».

У віддалене село Урич, що у Сколівському районі (Львівщина), прибули учасники «ВШ» зі Львова, Самбора, Рудок, Старого Самбора, Дрогобича, Трускавця, Миколаєва. Члени проводу та підстаршини з’їхалися теж звідусіль: з Івано-Франківська, Стрия, Сокаля, Львова, Рудок, Старого Самбора, Трускавця, Самбора.

Програма заходу дозволила взяти участь у багатьох точках програми фестивалю, зокрема, оглянути реконструкцію нічного штурму тустанської твердині, а також поспілкуватися у вужчому колі – в середовищі таборовиків «ВШ».

Оскільки зустріч мала назву «Осінній вовковий», основним моментом цього спомину літа стала вечірня ватра, під час якої кожен охочий мав змогу продемонструвати навики з умовною назвою «проба голосу».

Кожен, хто прибув на «Осінній вовків-2009», ствердив, що подібні зустрічі – потрібні, оскільки додатково сприяють кращій здруженості таборовиків.

Важливо, що енергійно і з гумором згадати таборове літо дозволила погода. Однак у переддень «Вовковию», а точніше – у передніч заходу вдарила сильна гроза. Організатори і учасники зустрічі висловлюють спеціальну подяку комендантові ст. пл. скобу Івану Сприню, СМ та бунчужному першого дня, першуну табору пл. розв. Віталію Яцишину (Станиця Львів) за те, що зуміли в таких складних умовах підготувати таборову площу для заїзду основної групи зголошеного юнацтва. Належно справувалася з обов’язками і бунчужна другого дня, першунка «ВШ-2009» пл. уч. Юлія Катинська зі Старого Самбора.

Наступний шанс зустрітися учасники «Вовчої школи-2009» отримають у лютому 2010 року під час вишколу з зимового мандрівництва. Із назвою «Школа молодих вовків» цей захід проходитиме на Івано-Франківщині.

Вовк Ю. Леськів, СМ

Учасники "Осіннього Вовковию"

Закриття "Осіннього вовковию"