Суботній ранок 30 червня 2012 року. Зустрівшись на Сихові, Гостровух Віталік Яцишин, Назар Кудлик (юнак 15 куреня ім. Павла Полуботка) та Теодор Кучар (пластун зі станиці Детройт) вирушили автомобілем до Старого Самбора, а звідти –  до с. Стрільбичі.

Мандруючи через село та полонини, минаючи річки, нас чекала вже добре знайома та затишна Левурда. А цього року тут  знову активно таборують пластуни: з 26 червня по 7 липня тут проходить станичний табір Станиці Самбір “СТО”, комендантом якого є Гостровух Тарас Щепаняк.

Допомагають йому у проведенні табору Сіроманці з Рудок: Юра Курило та Володя Посівнич (до  речі, для них це вже третій табір  на Левурді за це літо:-)). Протягом дня ми побачили чудову дружню атмосферу на таборі. Вечірня програма тішила нас ватрою, темою якої були українські казки. Поринувши в світ казок, учасники мали змогу відчути себе дітьми. Коли ватра закінчилась, бунчужний просвистів “нічну тишу”. Але не для Сіроманців, котрі зібрались на таборі. Підготувавши місце, ми зібрались у тісному колі друзів-побратимів. При такій нагоді мали змогу поговорити про курінь, про станичний табір, про липневу мандрівку Гостровухів. Звичайно, молоді Сіроманці не забули про традиції куреня. Не обійшлось і без м’яса. Гарно посидівши, друзі вирішили піти спати, бо нас чекав новий день.

Наступного дня до товариства долучились Вовк Юрій Леськів, СМ, Куцохвостий Славко Масяк, СМ та Гостровух Олесь Терлецький. Після теплого прийому, побратими провели обговорення ряду актуальних питань, пов’язаних із організацією та проведенням табору «Вовча Школа» та посвяти курінного прапора в рамках ЮМПЗ. Після обговорення Сіроманці разом з таборовиками вирушили в с. Стрільбичі до каплички на молитву.  Після цього частина товариства відбула з табору, а частина продовжила таборування.

Сіроманська зустріч проходила в умовах небувалої спеки і ми, здавалось, мали б сильно потомитись, проте відчуття ліктя побратима, єдність думок і братерська щирість надали такий заряд енергетики, який ми збережем надовго! Можна з певністю говорити, що курінь Сіроманців і табір «Вовча школа» вийшли далеко за межі формальних структур і переросли в середовище однодумців, в яке хочеться вкладати свою працю та енергію, до якого хочеться повертатись знов і знов!

Писар Української Стежі
Куцохвостий Я. Масяк, СМ
пл.скоб Н. Кудлик

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment