У суботу, 28 травня, у Перемишлі на Пикулицькому цвинтарі відбулася незвичайна подія – іменування на пластунів прихильників 6 учасників гуртка «Тигринятка», а саме: Гані Фізьо, Лесі Левчик, Вікторії Мазур, Олі Стабішевської, Юстини Тарапацької та Віктора Тарапацького. Таким чином Організація Української Молоді Пласт у Польщі збагатилася на 6 членів.

Це вагома історична подія, оскільки вперше після понад 80 років майбутні пластуни промовляли слова заяви прихильників на цвинтарі в Пикуличах. А це місце дуже важливе для Пласту, тому що перед війною пластуни саме тут складали присяги. Варто згадати, що на цьому цвинтарі є поховані м. ін. вояки УПА та УГА.

Десь біля 11 год. комендант УПЮ Польщі Гостровух Ігор Горків, ст. пл. прих. Іванка Козар, впорядниці гуртка Тигренятка  пл. прихх. Аня Степан та Ева Попович, майбутні пластуни разом з батьками, бабусями, з’явилися на Пикулицькому цвинтарі. Під час цієї святкової зустрічі пластуни отримали малинові хустини, до них зі словом звернувся комендант ст. пл. Ігор Горків та їхна впорядниця пл. пр. Ева Попович. На обличчях дітей було видно радість та задоволення. Після майже цілого року підготовки, сходин, занять, забав, гутірок врешті прийшов час на справжнє пластування. Комендант подякував також батькам за підтримку та заохотив до участі в пластових літніх таборах.

Варто згадати, що пластуни через цей рік брали участь в передачі Вифлеємського Вогню Миру, концертували в Екуменічному Домі Суспільної Допомоги в Пралківцях. Також 28 травня, ранком, вони разом зі своїми подругами відвідали жителів Дому в Пралківцях з Великодньою весняною програмою.

Це був гарно проведений день, який стався добрим підсумком і добрим початком нових ідей та задумів. Нашим пластунам бажаємо, щоб активно брали участь в житті Пласту!

пл. прих. Аня Степан
Фото: Анна Стабішевська, Іванна Козар

Джерело:  Пласт в Польщі

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment