У неділю, 20 лютого, в щойно відремонтованій кімнаті станичної старшини Тернопільської станиці відбувся черговий окружний пластовий з’їзд.

Присутні – делегати від дев’яти з десяти осередків Тернопільщини (доросле членство десятого – у Бучачі – майже повним складом  брало в цей час участь у РОВ) мали змогу підвести підсумки за минулий рік і затвердити плани діяльності та розвитку округи у поточному році.

В роботі окружного пластового з’їзду взяв участь Голова КПС ст.пл.скоб Дмитро Колесник, СМ. У привітальному слові він зокрема наголосив на тому, що провід Тер-нопільської округи у минулому році найактивніше співпрацював з КПС, вчасно подавав звіти і внески, а також інформації про діяльність і заходи округи.

Делегати підтримали план діяльності округи на 2011 рік та прийняли декілька резолюцій. А при нагоді привітали пл.розв. Миколу Муравського, якому ОПС надала дру-ге відзначення в УПЮ за підготовку окружної зустрічі з нагоди вшанування Героїв Крут та ст.пл. Сашка Улана – з третім відзначенням в УСП.

Врочистим і хвилюючим моментом для всіх стало складання Пластової Присяги ст.пл. прих. Інною Мартюк зі Зборова. Надавши абсолюторію попередньому проводу округи, ОПЗ обрав новий склад окружної ради та подовжив ще на рік повноваження  попереднього складу окружної пластової старшини, яку очолює пл.сен. Сергій Юзик, СМ.

Пріоритетом діяльності окружної старшини минулої каденції були активна співпраця з осередками, створення інформаційного і виховного простору круги, підтримка окружних проектів, організаторами яких є пластові станиці Тернопільщини, зокрема Свято весни (Зборів), «Лисоня» (Бережани), «Листопадовий зрив» (Козова), окружна спартакіада (Бе-режани), День пам’яті героїв Крут (Зборів), залучення осередків до традиційних акцій: ВВМ, «Миколай про тебе не забуде». Зусилля окружного були спрямовані і на створення нових осередків, а також забезпечення діючих рекламними, роздатковими матеріалами, літературою, а віднедавна і методичними матеріалами, які дають змогу проводити виховні заходи не лише в осередку, а й організовувати презентаційні акції, виховні години, перегляди фільмів у школах. Налагоджено хорошу співпрацю з обласною радою та адміністрацією, єпархією УГКЦ. Про активність округи свідчить велика кількість різноманітних виховних заходів та акцій і навіть те, що протягом останнього тижня тут відбулось 2 вишколи: новацький РОВ у Бучачі (комедант пл.сен. Оксана Яблонська) та КВДЧ у Тернополі (комендант ст.пл. Софія Тибінка). В останньому крім учасників з Тернопільщини взяли участь і пластунки зі Львова та Старого Самбора.

Все це – заслуга не лише окружного проводу, а й визначна праця провідників пластових станиць у Зборові (ст.пл.Василь Мартюк, ОЗО), Козові (ст.пл.Віталій Михайлиця, ОХ), Бережанах (ст.пл.Володимир Шургот), Підгайцях (пл.сен.Володимир Федорчук, СМ), Тернополі (ст.пл.Софія Тибінка), комендантів окружних таборів – ст.пл.Романа Задорожного, ОХ, ст.пл.Бориса Іскри, ПР, всіх хто доклав свої зусилля, знання, вміння і час.

По завершенні ОПЗ голова окружної пластової старшини пл.сен. Сергій Юзик, СМ презентував делегатам та гостям книгу Маргарет де Бомон «Вовк, який ніколи не спить», яка щойно вийшла у світ, про життєвий шлях засновника світового скавтінгу – Роберта Бейден-Поуелла. Станичні отримали також примірники книг з серії «Бібліотечка провідників гуртків» – «Порадник виховника» Бі-Пі, «Гурткова система» Р.Філіпса, «Пластовий гурток» Є.Пеленського, «Гутірки дєді Юрка…» Ю.П’ясецького, а також пакет методичних матеріалів, присвячених Бі-Пі.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment