27 січня 2011 р., Київ. Благодійний фонд Начального Пластуна Любомира Романкова передав МГО “Дирекція з святкування 100-ліття Пласту — скаутингу в Україні” п’ять тисяч доларів США. Їх призначено для організації підготовки святкування 100-ліття Пласту, яке відбудеться у 2012 році.

Кошти було зібрано пластунами США і Канади. Приймаючи допомогу, голова Оргкомітету організації святкування 100-ліття Пласту пл. сен. Юрій Наконечний, ЛЧ, подякував благодійному фонду Начального Пластуна Л. Романкова за сприяння і зауважив, що ці кошти покладуть основу для роботи із підготовки святкування.

Президент БФ Начального Пластуна пл. сен. Сергій Летенко, СМ побажав Оргкомітету успіхів у проведенні запланованих заходів. Незабаром Фонд і Дирекція планують підписати Меморандум про співпрацю у організації заходів на відзначення 100-ліття Пласту.

Довідка

Благодійний фонд Начального Пластуна Любомира Романкова засновано у квітні 2000 року. Протягом 2000—2006 рр. Фонд профінансував понад 50 проектів розвитку Пласту у 20 областях України. Завдяки проектам Фонду створено понад 30 нових пластових станиць і зареєстровано 9 нових пластових округ. У квітні 2010 року, під час заприсяження на наступний термін Начальний Пластун Л.Романків прийняв рішення про продовження діяльності Фонду.

Візія Фонду: Пласт як потужний Національний скаутінг України, який охоплює щонайменше 1% молоді.

Місія Фонду: створення ефективного механізму для залучення коштів для розвитку Пласту в Україні і світі, сприяння кількісному та якісному зростанню Пласту через проведення благодійних програм.

Джерело: Пластовий портал

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment