9-18 липня 2013 р.Б. поблизу села Бубнище, Болехівського району, Івано-Франківської області відбувся курінний табір к. ч.  15 імені гетьмана війська Запорозького Павла Леонтійовича Полуботка.

Тематика цьогорічного табору була дуже цікавою і пізнавальною для учасників, адже за легендою вимирала нація і учасники, як її представники, повинні були заселяти нові території для того, щоб вижити. Саме тому щодня перед обідом таборовики відправлялися на полювання на звіра. Протягом табору збагачували свої знання із табірництва, піонірки, картографії та куховарення, а пізніше змогли на практиці перевірити свої вміння на кухні у заліковому змазі із куховерння. Оцінити навколишню красу та збагатитися енергією для подальшого таборування допомогла мандрівка на скелі, після якої усі набралися сил та ентузіазму працювати далі.

Останні дні хлопці проводили вже не самі, а з другом Іваном та знімальною групою телеканалу ЗІК, що знімали сюжет про те , як вихователь з табору «Перлина Донеччини» співпрацюватиме з пластунами в наметовому таборі. Журналісти жили із ними декілька днів, тож учасники табору та всі бажаючі вже скоро зможуть побачити це «шоу» на великому екрані. 🙂

Загалом, 24 учасники змогли відчути себе у боротьбі за виживання та спробувати щось нове і незвичайне, а провід, у якому було 4 сіроманці (вовк Павло Лабінський, гостровухи Віталік Яцишин, Назар Кудлик, Андрій Аврамкін), дав їм цю можливість. Таборовики ще довго згадуватимуть «Велике Заселення», а набравшись сил будуть ще активніше пластувати в очікуванні наступного курінного табору.

Гостровух Андрій Аврамкін

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment