І тут, і там

28-29 жовтня 2017 року у Львові відбулась чергова Мала Рада Української Стежі “Сіроманців”. Участь в Раді взяли 27 Сіроманців із п’яти зграй (Степової, Карпатської, Підкарпатської, Подільської та Наддніпрянської). Рада пройшла в дружній атмосфері та була плідною на ідеї, а наступний рік було проголошено Роком Сіроманського Побратимства.

IMG_9609

Розпочали Малу Раду спомином та хвилиною мовчання в пам’ять побратимів, що відійшли на Вічну Ватру: Вовка Юрія Клюфаса, Вовка Любомира Явного та трагічно загиблого Вовка Володимира Федорчука.

Після зачитання Привітів з-за океану від Племінного проводу та Містоплемінного Юрка Леськіва товариство перейшло до розгляду питань ради. За провід звітував Вовк Володимир Посівнич, який лише минулого року перейняв посаду від “старожила” Юрка Леськіва. Рік був плідним на сіроманські проекти, побратими зі всіх зграй брали активну участь в житті своїх осередків, успішно проведено зимову мандрівку, табір “Вовча Школа” проведено на високому рівні, в його часі відбулась Сіроманська Зустріч, члени стежі брали активну участь в організації та проведенні ЮМПЗ, ведеться робота із догляду за могилою нашого патрона Андрія Гарасевича.

Зграйові відзвітували за діяльність своїх зграй, а Наддніпрянці презентували всім свій зграйовий тотем.

IMG_9730

Товариство подякувало проводу за виконану роботу. Після надання діловодам абсолюторію товариство перейшло до обрання нового стежового проводу. На наступну каденцію було обрано:

  • Стежовий – Вовк Володимира Посівнича
  • Писар – Вовка Віталія Яцишина
  • Скарбник – Куцохвостого Назара Хороза

IMG_9522

IMG_9697

IMG_9688

В часі Ради було прийнято багато рішень. Складено план діяльності на наступний рік, обрано Вовка Івана Сприня на посаду референта Вовчої Школи, Куцохвостого Романа Вакиряка на посаду “Традиціонала” (хранителя традицій). Успішну апробацію пройшла нова система здобуття сіроманцями курінних ступенів. Наступний рік проголошено “Роком Сіроманського Побратимства”.

IMG_9566

 

IMG_9693

Після розгляду всіх важливих питань розпочалася Рада Вовків.

Радою Вовків прийнято рішення:

  • іменувати Сіроманським Гостровухом старшопластуна Данила Матюшенка
  • іменувати Сіроманськими Куцохвостими Гостровухів Андрія Ольховика, Юліана Матичака, Олександра Шарка, Петра Віняра, Назара Хороза, Богдана Іванька
  • іменувати Вовками Куцохвостих Назара Сухорончака та Романа Вакиряка

IMG_9655

IMG_9699

Поки Вовки раду радили, Гостровухи та Куцохвості готували розваги на ватру. Після іменувань побратимів, що досягли наступних ступенів, розпочалась традиційна ватра.

Другий день Ради розпочався із Богослужіння, яке провів Вовк Володимир Геншляк (о. Елевтерій). Після обговорення решти важливих питань відбулося урочисте закриття Ради. Сповненні завзяття і натхненні Сіроманським товариством побратими роз’їхались по своїх осередках, щоб і далі працювати на благо Пласту, в Україні та за її межами.

Більше фото шукайте тут

Вовк Віталій Яцишин
Фото: Вовк Тарас Щепаняк

IMG_9584

 

IMG_9485 IMG_9621 IMG_9581 IMG_9568 IMG_9539 IMG_9528

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment