Вже вп’яте Сіроманці провели табір, який має назву “Вовча Школа”.  І вже вдруге – на крайовому рівні. Комендантом цього ювілейного табору став його засновник  та ідейний натхненник Вовк Юрій Леськів, СМ. Допомагали йому у цьому побратими з Української та Метропольної Стеж, а також численні друзі та подруги. Учасниками табору стали 36 юнаків та юначок з України та діаспори. “ВШ” проходила вже традиційно з 9 по 18 серпня на території державного історико-культурного заповідника “Тустань” (с. Урич Сколівського району Львівської області).

Поки готується підсумковий допис про табір, ми пропонуємо Вам ознайомитись з хронікою таборових буднів:

9 серпня

12:00
В м. Самборі, блія залізничного вокзалу, розпочався збір та реєстрація учасників “Вовчої школи”, який триватиме до 13:00. Одразу ж після цього всі разом вирушаємо комфортним автобусом до місця таборування.

20:00 Після часткового розтаборування і змагу “Вовчі володіння” ми успішно відкрили 5 ювілейну “Вовчу школу”.Юнацтво мало можливість познайомилось на зграйових вогниках.

00:30Родзинкою першого дня став нічний алярм, на якому учасники отримали перший таборовий ступінь “Вовченя” і таборові співаники.


10 серпня

15:34 Зранку учасники будували таборові споруди, а зараз в них перші теоретичні заняття з планування, природознавства та скелелазіння. До вечора планується поставити усі необхідні таборові споруди.

23:30  Дуже успішно відбулась перша ватра, на якій всі гарно наспівались і набавились.


11 серпня

Учасники успішно побували на перших практичних заняттях з скелелазіння та туристичної техніки. Усі в захваті як від першого, так і від другого. ;)Ввечері відбулась ватра присвячена “Трьом ювілеям”: 100-літтю Пласту, 60-літтю “Сіроманців”, і 5-літтю табору “Вовча школа”.


12 серпня

14:00Зранку табір побував на Службі Божій в храмі с. Урич, тоді всі разом відвідали музей, де екскурсовод дуже гарно розповів про історію Тустанських скель. А опісля ми могли познайомитись зі скелями наочно, піднявшись на місце Тустанської фортеці.

16:00 Нас чуть-чуть потурбував дощ, але незважаючи на це на таборі панує весела атмосфера. Зараз в учасників мистецькі точки: розмальовування горняток і ліпка з глини.Ввечері відбудеться змаг “До висот” та театральна ватра, на якій учасники мають зробити сценки-пародії на відомі фільми. У випадку відсутності дощу зможемо організувати конкурс нічної ілюмінації.


13 серпня

Незважаючи на дощ, програма табору йде своїм ходом, і після ситного сніданку учасники були на заняттях з альтернативних джерел енергії, картографії, семафору, слідознавства.

Пообіді на алярмі на Острому камені відбулось іменування наступним таборовим ступенем “Гостровуха”, де учасники отримали таборові футболки та зробили “пробу голосу”.

Протягом дня всі бажаючі мали можливість зголоситись на пісенний фестиваль “Літній ВовкоВий”, який успішно відбувся ввечері на ватрі.

 


14 серпня

Вранці відбулись гутірки з конфліктології, гутріка про вовків. Також учасники мали змогу висушити мокрий одяг і зігрітись – на таборі діють 3 місця для сушіння.

Враховуючи погодні умови, всі заняття відбуваються під тентами та у військовому наметі.

Після обіду були проведені заняття з самозарадності та морзетки з використанням вручну виготовлених передавачів – учасники передавали повідомлення на відстані (з одного намету в інший).

Також були проведені співи та підготовка до дебатів, темою яких була “Забезпечення харчами всього світу чи збереження екології”. Ввечері учасники успішно аргументували свої позиції, після чого ми перейшли до гавайської ватри.

Для підтримання теплої гавайської атмосфери кожна дівчина мала вплетену квітку у волосся, а співи супроводжувалися запальними танцями. Загалом на таборі панує оптимістична та драйвова атмосфера.


15 серпня

Вранці учасники нарешті посмакували манку, після чого трішки побавились і приступили до нового блоку занять: ПМД та теорії скелелазіння.

Після цього всі будуть готуватись до бойківського весілля, яке відбудеться сьогодні ввечері в рамках обрядової ватри.

Також сьогодні буде втілено в життя одне з планувань учасників – інтелектуальний змаг.

Родзинкою чергового креативного вечора на “ВШ” стала обрядова ватра, під час якої було відтворено обряд бойківського весілля. Національні строї учасників та проводу, в’язанка народних пісень та цікаві тематичні інсценізації повноцінно передали колорит цього обряду. Однак після виконання у дружньому колі традиційної пісні “Ніч вже йде” та пластової іскри не пролунала команда бунчужного “Нічна тиша”. Натомість, відбулося урочисте проголошення Куцохвостих – тих таборовиків, які здобули третій ступінь на “ВШ”. На честь іменованих над скелями Урича спалахнули кольорові грона феєрверку.


16 серпня

Четвер став днем практичного пластування, спорту і відвідин поважних гостей та журналістів.

До обіду і по обіді (почергово) стежі хлопців та дівчат долали скелясті верхи Урича. Результатом активної праці юнаків та інструкторів стала споруджена констуркція Карпатської сауни, загати – для міні-гідроелектростанції. Багато позитивних емоцій принесли матчі з американського та звичайного футболу.

Учасники та провід інтенсивно готуються до представлення табору на ватрі другого етапу ЮМПЗ.

Найбільш поважним гостем ВШ став Голова ГПБ пл. сен. Володимир Базарко, ЧК, який, пообідавши з таборовиками, привітав їх під час збірки на таборовій площі, а потім відповів на різні запитання юнацтва. Збіг обставин чи ні, але з приходом на таборову площу Голови ГПБ над галявиною нарешті з’явилося сонце, яке станом на 19:30 лагідним промінням зігрівало таборовиків.

У гості прийшли також учасники, учасниці та провід “Золотої Булави”, які мандрували околицями Урича.

Сюжет про табір відзняли сьогодні журналісти ICTV. Його переглянути можна буде завтра, 17 серпня, о 8:45 у “Фактах”.

Таборовий вечір позначиться ще однією порцією креативу – конкурсом “Нічна ілюмінація”. Передцим відбудуться гурткові вогники.

18 серпня

Табір у повному складі прибув на Ювілейну Міжкрайову Пластову Зустріч  до Львова!

З місця подій інформували Тарас Щепаняк, Ярина Вдовичин, Софія Гарбузюк та Юрій Леськів

Фото: Петро Борис, Тарас Щепаняк, Павло Гадзевич

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment