І тут, і там

В перший вікенд березня відбувся перший, пілотний вишкіл початкової тактичної підготовки «Мурахи». Головною ідеєю проведення цього вишколу, для мене, боло об’єднання зусиль Пласту і ГО «Український легіон», для патріотичного виховання молоді.

Місцем проведення вишколу було обрано тренувальний табір ГО «Український легіон». Украінський легіон, гаряче підтримав нашу ініціативу і повністю забезпечив нас матеріальною базою і комфортним проживанням в опалюваному військовому наметі.

Провід вишколу:

  • Комендант вишколу пл. сен. прих. Андрій Ольховик
  • Бунчужний пл. сен. прих. Богдан Іванько
  • Писар ст. пл. Руслан Рябокінь, СМ

За узгодженною програмою, з залученням інструкторів Українського легіону, були проведені наступні заняття: холощення, збирання/розбирання АК74, топографія, робота з гранатами, перша медична допомога.

Як виявилось, півтори доби то дуже мало, щоб втиснути ту кількість інформації, якою хочеться поділитись з юнаками. В цілому программа була насичена і цікава, юнаки приємно вразили своєю наполегливістю і прагненням до нових знань.

Враховуючи зацікавленість серед знайомих пластунів, після публікацій мінізвітів на особистих сторінках в фейсбуці, зрозуміло, що цей вишкіл має продовжуватись. Помилки будуть враховані і виправлені в майбутньому.

 

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment