«І повіє ще вогонь з Холодного Яру» – Т.Г.Шевченко

З 4 по 15 липня 2012 р.Б. відбувся табір куреня ч.75 ім. Героїв бою під Крутами «Чорний ворон» поблизу с. Мельники в історичному місці «Холодний яр». На таборі Сіроманці Степової зграї Гостровухи –ст.пл. Рябокінь Руслан та пл.сен. Осипчук Дмитро очолювали мабуть одну з найголовніших ділянок – інтендантство.

Історичне місце Холодного яру додало цікавості та історичного духу всім учасникам табору. Протягом всього часу юнаки вивчали історію місця таборування, займалися практичним пластуванням, ходили в мандрівки, грали в цікаві теренові ігри, відсвяткували Івана Купали разом з сусіднім табором дівчат.

Трапилося і декілька веселих подій. Без погодження з проводом до табору завітала місцева корівка, яка з великою цікавістю обійшла весь терен табору та подивилися, як пластунам читають гутірку, навіть намагалася вилізти на вежу, про те спроба не вдалася :-). Також один алярм відбувся з повним вирядом, оскільки стійкові не прокинулися, то табір був умовно розбитий. Після незвичної ночі, весь весь курінь з більшою уважністю та відповідальністю стійкував.

На завершення табору кожному учаснику були вручені оригінальні та колоритні посвідки. Вони їх не аби як потішили, особливо перед великою дорогою назад додому, до столиці України. Загалом табір видався дуже продуктивним, усі залишились задоволеними!

Писар Степової Зграї
Гостровух Рябокінь Руслан

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment