І тут, і там

20-21 вересня 2014 року в столиці України на базі відпочинку «Вимпел» відбулася чергова Мала Рада Української стежі Сіроманців. На важливі щорічні сходини з’їхалися представники Подільської, Степової та Підкарпатської зграй, чисельність вкотре перевершила всі попередні ради.

Рада в теперішній складний для України час  була надзвичайно важливою, адже наше братерство об’єднує Сіроманців зі Львова, Тернополя чи Києва, а також Слов’янська, Краматорська і Донецька. І жодна географічна розрізненість не заважає служити ідеалам куреня, Пласту і Україні.  Було надзвичайно приємно спостерігати братні роздуми та бесіди між Сіроманцями, серед яких були і ті, що воювали на Сході і ті, хто тепер своєю працею відбудовують знищені міста і села.

Протягом першого дня праця видалася плідною і продуктивною. У дружньому колі заслухали звіти уступаючого проводу стежі та зграйових. Розглянули виховну та адміністративну працю членів куреня та їх участь у різних таборах, як в краю, так і за межами – Аргентина, США. Важливими були і інші точки програми Ради – стратегічне планування на наступні три роки, яке пройшло у формі цікавої дискусії, видавничі проекти, заходи протягом року.

До куреня прийнято нових членів: Миколу Вайду, Андрія Семерака, Андрія Леськіва та Вадима Овчаренка. В пообідній час Рада поспілкувалася зі Стежовим Аргентинської стежі Юрком Назариком.

Вечірня програми ради стала ще цікавішою, а для деяких Сіроманців особливою і пам’ятною. Перш за все, до товариства доєднався Гостровух Ромко Пукач, який служить в Українському війську, і виконуючи службові обов’язки в Києві, знайшов час для того, аби на вечір заскочити на Раду. Зворушливо було побачити нашого Ромка у військовій формі та Сіроманській беретці. Опісля відбулося іменування на найвищий ступінь у курені – Вовк. Його здобули Назар Кудлик, Дмитро Осипчук, Володимир Посівнич, Олесь Терлецький, Руслан Рябокінь, Назар Домбровецький. А друзям Володимиру Зазулі, Роману Пукачу, о. Елевтерію (Володимиру Геншляку) підвищено попередній ступінь – тепер вони Куцохвості.

День традиційно завершився захоплюючою ватрою, яка наповнилася пластовими та сіроманськими піснями, а дотепні імпрези показали як цікаво промайнув рік членів куреня. Інтригою ватри стало надання найвищого курінного відзначення, яке отримали Вовки Петро Борис, Тарас Щепаняк, Павло Лабінський, Дмитро Колесник, Руслан Рябокінь.

Недільний ранок розпочався з Богослужіння. Святу Літургію відслужив о. Елевтерій – побратим по куреню. Служба була співаною, бо частини з Літургії співали всі присутні члени куреня. Друзі спільно молилися за мир в Україні, здоров’я усіх сіроманців по різних краях, за Пласт і пластунів, за українську молодь і добро для рідного краю.

Сіроманці не могли прогавити подію, яка відбувалася в столиці – Відкриття пластового року. Відвідавши захід провели закриття Ради. Побратими роз’їхалися по своїх осередках для того, щоби у цілорічній праці втілити заплановане на Раді. А це – цікаві заходи для юнацтва та новацтва, створення нових видань, творчі ідеї.

Провід Української стежі на каденцію 2015 одноголосно обрано у такому складі:

  • Стежовий – пл. сен. праці Юрій Леськів, СМ
  • Стежовий писар – ст. пл. Руслан Рябокінь, СМ
  • Стежовий скарбник – ст. пл. гетьм. скоб Назар Кудлик, СМ
  • курінний 29 куреня УПС – пл. сен. праці Євген Матвіїв, СМ
  • курінним 29 куреня УСП – ст. пл. скоб Іван Спринь, СМ

Також, побратими довірили пл. сен. Сергію Юзику, СМ обійняти позицію основного опікуна кандидатів. Цю функцію друг Сергій сповняє багато років, адже є першим Сіроманцем Української стежі.

Руслан Рябокінь, Іван Спринь
Фото: Ярослав Семерак, Тарас Щепаняк, Петро Борис, Артем Жуков 

3 коментарі

  1. Побратими Сіроманці,

    Вітаю новий стежовий провід та бажаю запалу, і наснаги
    продовжувати працю для добра народу, Пласту, та Великого
    Племя Сіроманців. Здоровлю нововідзначених побратимів
    «Залізним Вовком«. Ґратулюю »новоспеченим« вовкам.
    Стискаю лівицю новоіменованим куцохвостим та гостровихам
    вітаю новопринятих побратимів. Бажаю успіхів та посв’яти до
    дальшої праці. Дуже радію успіхом повище описаної Малої
    Ради.

    Аву

    Юрій Годованець, ЦМ
    Племінний

  2. Дуже цікавий та інформативний протокол з ради. Вітаю ново вибраний
    провід як також дякую тим котрі служили в проводі попереднього
    року. Приємно було читати, що чисельна присутність на раді
    перевищила усі попередні ради .Вітаю усіх побратимів присутніх на раді а особливо тих котрі одержали Сіроманське признання, чи
    підвищили супень, чи приняли до Плем’я.

    Племінний

    ПС. Знимки з ради дуже гарні. Якщо ці знимки лише з ради
    то, буть ласка, скажіть коли ви придбали до стежі Сіроманок.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment