Сіроманці Степової зграї допомогли в організації та проведенні «Відкриття пластового року» в столиці України. 23 вересні 2012 р.Б. Гостровухи Осипчук Дмитро, Рябокінь Руслан та кандидат пл.сен.прих. Лозбяков Ігор організували одну з точок змагу на цьому станичному заході – орієнтування.

На відкритті пластового року станиці Київ зібралась велика кількість пластунів. Окрім членів Пласту також були присутні члени Національної асоціації мотоциклістів України, які, зокрема, організували  представлення своєї діяльності.

Після відкриття та дефіляди юнацьких куренів, команди заходу брали участь у змазі. Вони мали пройти точки і виконати певні завдання. Однією з точок було орієнтування, яке організували Сіроманці Степової зграї. Допомагав їм у цьому Мартинчук Євген – гуртковий гуртка «Жеребців» з куреня ч.75 ім. Героїв бою під Крутами. Завдання полягала у тому, щоб команди від центру точки, в радіусі 100 метрів, мали знайти контрольні пункти, а їх було вісім, з двозначними числами. Всі учасники мали схему, де вони розташовані. Хоча навіть вона не завжди допомагала їм знайти всі контрольні пункти. Опісля команди розташовували знайдені числа  в зростаючому порядку та відповідали на питання Сіроманців.

Оскільки команди були як новацькі, так і юнацькі, то кожній завдання подавалося у різних формах. Зокрема для новацтва  була гра в схованки, в яку вони зіграли з великим ентузіазмом. А для юнацтва був серйозний змаг з орієнтування, до якого  воно поставилося з великою відповідальністю. Під час змагу Гостровух Рябокінь Руслан виконував обов’язки братчика одночасно трьох роїв. Новацтво радісно бавилось, бігало з великим захопленням по галявині та виконували різні завдання змагу. Приємно, що в анонсі заходу та, зокрема, в зачитані наказу на відкритті, була оголошена подяка Сіроманцям за допомогу в підготовці «Відкриття пластового року».

Писар Степової зграї
Гостровух Рябокінь Руслан

1 коментар

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment