10 липня в с. Сприня Самбірського району (Львівщина) відбувся велелюдний патріотичний здвиг з нагоди 67-річчя створення Української Головної Визвольної Ради. Учасниками цього заходу стали й таборовики “Вовчої Школи”. Комендант ст. пл. скоб Іван Спринь, СМ перевів Пластову присягу, також юначки і юнаки з “ВШ” взяли участь в інших точках святкової програми.

Відрадно, що пластуни доволі чисельно були представлені на цьому національно-патріотичному здвигу. І нічого дивного в цьому немає. Адже в такий спосіб члени пластової організації з початку 90-х років кожного разу віддають шану творцям української державності, серед яких значна частина була пластунами.

Цього разу святкування стало особливим. Адже на території Спортивного туристично-оздоровчого комплексу “Прикарпаття” ім. Кирила Осьмака було відкрито і освячено пам’ятник творцям УГВР. До участі у відкритті монумента було запрошено двох юних пластунів Станиці Самбір. Вінок від обласної влади також покладали пластуни – члени почесної варти Станиці Львів. Почесну стійку при відкритті пам’ятного знаку тримали юнаки Станиці Рудки.

По завершенні урочистостей учасники табору зустрілися з референтом “Вовчої Школи” пл. сен. Ю. Леськівом, СМ, який розповів про важливість участі у таких заходах, а також з пл. сен. О. Криськівом, ЧМ, який дієво долучився до спорудження згаданого пам’ятника. Опісля учасники “ВШ” відбули до місця таборування – на терени заповідника “Тустань”, що в околицях с. Урич (Сколівські бескиди).

Інформацію подав Тарас Щепаняк.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment