У Києві 15 березня 2011 р. відбулася зустріч ініціативної групи з відновлення видання пластового журналу “Юнацтво”. Ініціатива відновлення журналу надійшла від 29-го куреня УСП-УПС “Сіроманці”, який традиційно опікує видавничі проекти Пласту.

Під час зустрічі було обговорено концепцію видання та ухвалено план заходів із відновлення журналу. За словами учасників зустрічі, “Юнацтво” планується як інтернет-видання, дві третини кореспондентів якого складатимуть члени УПЮ. Юнаки також входитимуть до редколегії журналу.

Важливим елементом концепції нового “Юнацтва” буде його інтерактивність та можливість спілкування через соціальні мережі, створення зв”язковими і комендантами таборів власних блогів в рамках журналу тощо. Після закінчення розробки тестовий варіант інтернет-видання буде представлено Булаві УПЮ.

Приєднатися до команди “Юнацтва” можна написавши листа на [email protected].

Благодійний фонд Начального Пластуна Л. Романкова підтримав ініціативу передавши для реалізації проекту комплект комп`ютерної техніки на загальну суму понад 10 тис. грн. Під час зустрічі Президент Благодійного фонду Начального Пластуна Л. Романкова пл.сен. Сергій Летенко, СМ побажав членам ініціативної групи успіхів у реалізації проекту та зауважив, що відновлення “Юнацтва” є важливим етапом у розвитку УПЮ та гарним подарунком Пласту до 100-літнього ювілею організації.

Вовк Сергій Летенко, СМ
Довідка.
Благодійний фонд Начального Пластуна Любомира Романкова засновано у квітні 2000 року. Протягом 2000—2006 рр. Фонд профінансував понад 50 проектів розвитку Пласту у 20 областях України. Завдяки проектам Фонду створено понад 30 нових пластових станиць і зареєстровано 9 нових пластових округ. У квітні 2010 року, під час заприсяження на наступний термін Начальний Пластун Л.Романків прийняв рішення про продовження діяльності Фонду.

Візія Фонду: Пласт як потужний Національний скаутінг України, який охоплює щонайменше 1% молоді.

Місія Фонду: створення ефективного механізму для залучення коштів для розвитку Пласту в Україні і світі, сприяння кількісному та якісному зростанню Пласту через проведення благодійних програм.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment