15-16 вересня 2012 р.Б. Гостровухи  Осипчук Дмитро і Рябокінь Руслан та кандидат – пл.сен.прих. Лозбяков Ігор разом з юнацтвом третього гуртка «Жеребці» куреня ч.75 відвідали м. Суми, де проходило чимало змагань: Чемпіонат України (багатоборство); Командний чемпіонат з Темп-0; Кубок України (5-6 етапи); Кубок України з Темп-О (2 етап).

Організаторами виступили: Державна служба молоді та спорту України; Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту; Сумська облдержадміністрація; Федерація спортивного орієнтування України; Федерація спортивного орієнтування «СКІФ».

В перший день змагань учасники подолали дві дистанції – одну з Трейл орієнтування, іншу з Темп-О. Перша дистанція для дорослих складала 16 контрольних пунктів, а для юнацтва – 8. Вона проходила в міському парку ім. Кожедуба, де були цікаві архітектурні споруди та цікаві завдання. Дехто з юнацтва та деякі дорослі вперше в житті зустрілися на практиці з таким видом орієнтування. Попри складнощі вони отримали перший досвід та усвідомлення своїх перших помилок. Після фінішу останнього учасника, всі дізналися відповіді на поставленні завдання, а отже і свої результати. Оскільки це  було багатоборство, відповідно результати рахувались за сумою двох днів. Тому всі з великим очікуванням чекали наступного дня, щоб додати до своєї скарбнички ще додаткові бали.

Згодом відбулась ще одна дистанція, з іншого під виду – Темп – О. Вона проходила в тому ж парку, на території закинутого, та недобудованого ще в СРСР, спортивному комплексі. Родзинкою змагу були завдання, пов’язані виключно зі старими бетонними опорами, яких було дуже багато. Це бентежило та в певній мірі збило з пантелику. Але  пластун – пильний, тому всі намагалися ретельно та уважно виконувати завдання, оскільки час плинув дуже швидко, а одразу відповідь вказати було дуже складно. Після закінчення другої дистанції, всі з великим ентузіастом обговорювали пройдений день та змагання. Після цього вирушили до місця ночівлі, де гарно повечеряли, обговорили день, зробили певні висновки та відпочивали.

Наступний день видався більш легким, оскільки насчекала лише одна дистанція. Вона проходила навколо міського стадіону «Авангард». Юнацтво, окрім змагань, мали змогу переглянути частково футбольну гру між міським командами. Дистанція проходила поміж житлового кварталу, де також учасники змагу могли побачити радянський літак, що додало веселого настрою та позитиву на наступний проміжок їхнього маршруту. Після фінішу кожен зміг переглянути свої результати та дізнатися суму балів за два дні змагань. По тому відбулося нагородження кращих та перехід до місця нашої дислокації. Х Кращі результати за змагання показали в загальному заліку: в дорослих – Гостровух Рябокінь Руслан – посів 4 місце , серед юнацтва – гуртковий «Жеребців» Мартинчук Євгеній – 11 місце (виступав в дорослій віковій групі).

Результати змагань можна переглянути тут: (http://orient.z52.ru/font/protmgb.htm)

Враження за змагання:

Провідник виїзду Київської пластової команди на чемпіонат – пл.сен.пр. Осипчук Дмитро – «Поставлена дистанція була гарна, організація змагань відмінне»

Гуртковий «Жеребців» – «Змагання надзвичайно сподобалися мені та моїм юнакам. Змагання не були надзвичайно важкого рівня, тому тим хто були вперше все було зрозуміло. Запрошуємо всіх бажаючих приєднатися до нас»

Також слід відзначити, що за результатами змагань двоє юнаків підвищили свої розряди. Сокольников Георгій маючи І – юнацький розряд, здобув ІІІ – дорослий розряд: Король Артем маючи ІІ – юнацький розряд, здобув І – юнацький розряд.

Писар Степової зграї
Гостровух Рябокінь Руслан

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment