І тут, і там

Ці чудові сонячні вихідні 9-10 квітня юнаки підготовчого куреня ім. Володимира великого провели в лісі на Вишколі з лісового таборування «Голос Вовка». Вишкіл для своїх юнаків організували виховники та інструктори КВ куреня. Комендантом вишколу був пл. сеньйор прихильник Богдан (Торвальд) Іванько, бунчужним – Вовк Рябокінь Руслан, СМ.

Для закріплення набутих та здобуття нових знань в програму вишколу було закладено гутірки та майстерки, необхідні для життя в лісі. Спочатку слухали про роботу різними інструментами: сокири, ножі, пилки. Також окремо показали юнакам ложкоріз та ручний бур для свердлення деревини. Трохи впоряду та ігор від друга бунчужного. Ну і юнаки не були б юнаками, якби щось не втнули.  Тому відтискання сприяють фізичному розвитку та роздумам над помилками :-).

На обід в нас був смачнючий козацький куліш від інструктора пл. сенйора прихильника Костянтина (Бабая) Клєцова. По обіді трошки відпочили і інструктори – здійснили священний ритуал пиття кави. Наступна точка – розпалювання вогню. Окрім звичних сірників та паперу вчилися розпалювати за допомогою інших засобів. Тепер папір вже нецікаво. Потім були вузли від ст.пл. Рябоконя Руслана. Так день і добіг до кінця. Потім була вечеря, вогнище різні гутірки на історичні та пластові теми. Як виявилося, у коменданта Торвальда  з інструтором Бабаєм схожі тембри, тож пісня «Гей була в мене коняка» звучала дуже гарно.

На наступний день продовжили вишкіл. Тема – різні типи укриття з використанням тентів та пончо. Далі вишкіл пішов трохи не за програмою, але була надзвичайно цікава тема – організація переправи через річку.

Хоч як в лісі добре, але все ж треба повертатися в місто.

Всім дякуємо 🙂

Торвальд

Фото Андрія Голобородька

 







Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment