Зустріч в КиєвіДоброю  традицією для Сіроманців Метропольної і Української стеж є особисті зустрічі при кожній нагоді, що виникає. Наприклад, у листопаді минулого року побратими зі США і України  мали приємність провести сходини в часі Зборів КУПО у Торонто. А у січні цього року така нагода виникла у Києві, Львові та Івано-Франківську. Адже в Україну прибув Вовк Андрій Горняткевич – єдиний сіроманець Метропольної стежі, який проживає у Канаді. Друг Андрій відвідав рідні терени у складі канадської групи спостерігачів на наших президентських виборах.

Як  і було попередньо домовлено, в Києві  Вовк А. Горняткевич взяв участь у сходинах з членами Степової зграї. Вони відбулися 22 січня в конференц-залі благодійного фонду, який очолює зграйовий степовиків Сергій Летенко. Поспілкуватися з представником Метрополії прибули також Сіроманці-степовики Дмитро Колесник і Роман Бдайцієв. Від стежового проводу у сходинах взяли участь Юрко Леськів та Іван Спринь, які спеціально для цього приїхали з Львівщини.

Сходини тривали понад три години. Смачні частунки, звісно ж, включно з м’ясною стравою, гарний настрій, гумор сприяли тому, що сходини стали по-особливому приємними. Сіроманці Степової зграї коротко розповіли про особисту діяльність, а друг Андрій Горняткевич поділився спогадами про пластування в Канаді і США, розповів про деякі традиції куреня. Усі разом обговорили плани на найближче майбутнє.

Зустріч у Львові26 січня Вовк А. Горняткевич вже  перебував у Львові. Відвідував  родичів. При цій нагоді знайшов  можливість зустрітися  з Сіроманцями Підкарпаття. Окрім Мар’яна Винара, участь у сходинах взяли усі підкарпатці. Невимушеним спілкуванням сходини нагадували ті, що відбулися напередодні у столиці. Однак було й декілька особливостей. Перша – урочисто іменовано на ступінь Вовченяти ст. пл. прих. Олександра Терлецького; друга – грамоти від голови КПР України вручено ст. пл. скобу Павлові Лабінському, СМ та ст. пл. Петрові Борису.

На  завершення побратими зробили спільну  світлину. Зустріч проходила у  Пластовій домівці Львівської округи на вул. Шептицьких, 16.

Наступного  дня друг Андрій помандрував в  Івано-Франківськ (теж до родини). Там  поспілкувався зі ще одним Сіроманцем – членом проводу Стежі і представником  Карпатської зграї Володимиром  Федораком.

Після низки Сіроманських зустрічей друг Андрій знову готується до праці спостерігача у другому турі президентських перегонів. Під час першого він виконував цей громадський обов’язок на Харківщині. Куди скерують цього разу – поки не відомо.