І тут, і там

Десь зо два роки тому, ми почали розвивати в Бельгії Пласт: організували сходини, різні акції так як Вифлиємський Вогонь Миру, та інше. Цього року нам дуже пощастило, бо друзі з Великої Британії запропонували спільно відсвяткувати Свято Весни у нас в Бельгії на Франкополі. До нас долучилися ще пластуни з США, Нідерландів, України, Австрії, Німеччини та Словаччини…

Це був прекрасний табір. Було майже 40 учасників (юнацтва та новацтва), а також було багато батьків, гостей та приятелів Пласту, які нам допомагали і мали можливість познайомитися з нашою організацією. Як на перший раз, неочікувано, вийшов велелюдний, інтернаціональний і цікавий табір. Діти були заняті уроками скелелазіння, майстер-класом малювання, гутірками з природознавства, екології та іншими. Ще наш табір відвідав пластун, Владика Борис Гудзяк. Його мудрі слова глибоко врізалися в пам’ять.

Окрім власне Свята Весни в неділю для всіх бажаючих батьків пластуни провели ознайомчий вишкіл за програмою КВДЧ до чого також доєдналися присутні сіроманці. Надіюсь, що пісні при ватрі, надовго запам’ятались і новакам, і юнакам, так і гостям табору, і що вони звучатимуть й наступні роки.

Ст. пл. Юліан Матичак, Антверпен, Бельгія

Ст. пл. Ігор Наконечний, Гент, Бельгія / Чернівці, Україна

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment