Таборова ватраЗ 1 по 16 серпня в Німеччині, неподалік Кенігсдорфу, проходив традиційний юнацький пластовий табір «Хвиля часу – 2009». Комендантом був ст. пл. скоб Борис Франкевич, V. Обов’язки бунчужного виконували ст. пл. вірл. Лариса Фіцак та ст. пл. скоб Іван Спринь, СМ.

Учасниками табору було юнацтво з Німеччини, Англії, Бельгії, Австрії та України. Програма табору включала інструктажі з самозарадності, мандрівництва, табірництва, ПМД, піонірки, мистецькі ділянки, а також учасники самостійно готували гутірки про Пластовий закон.

Основою легенди табору була подорож у часі. Протягом двох тижнів юнацтво мало змогу побувати в первісному або античному часі, досхочу повеселитися під час Ковбойського дня або відчути себе в 80-х роках минулого століття. Згідно з легендою, учасники робили собі стилізований одяг, і в програмі були передбачені спеціальні точки.

Окремо варто згадати мандрівки. Їх було кілька: одноденна та дводенна Альпами. Особливо захоплюючою виявилася дводенна мандрівка. Поділене на дві групи юнацтво йшло різними маршрутами: легшим і важчим. Обидві групи в різний час здобули заплановану вершину і зустрілися в гірському притулку, розташованому на висоті 1866 метрів. Краєвиди з вершин відкривалися просто чудові!

Окрім того, юнацтво мало можливість випробувати свої сили під час сплаву річкою Ізар. День, проведений на рафті (різновид плавзасобу), залишив незабутні спогади в учасників. Не можна не згадати також і про чарівні, сповнені романтики ватри, веселі вечірки, захоплюючі теренові ігри та багато інших приємних миттєвостей, які надовго закарбувалися в серці.

Табір пройшов успішно, усі учасники повернулись додому сповнені сил та енергії. «Хвиля часу – 2009» вдалася!

Куцохвостий І. Спринь, СМ

Фото Б. Франкевича і С. Комар

Мандрівка Альпами

Хлоп'ячий підтабір