unnamed (5)22 червня ц.р. на українському цвинтарі, в Монте-Гранде, Пласт разом із Фундацію ім. Тараса Шевченка вшанували пам’ять героїв Майдану та усіх загиблих за свободу і незалежність України, в рамках Зелених Cвят.

Участь у заході взяли Бладика Данеїль Козлінський, Посол України в Аргентині Юрій Дюдін, Глава муніципалітету Естебан Ечеверрія пан Фернандо Грей, Голова Головної Пади УЦР арх. Юрко Данилишин, та чисельні представники організацій української громади Аргентини. На початку заходу відбулася поминальна служба для вшанування пам’яті усіх українців, які віддали життя, захищаючи свою Батьківщину.

Після цього Посол України та Голова Пласту Юрко Назарик, СМ відкрили меморіальну дошку в пам’ять Героїв Небесної Сотні та загиблих українських військових на сході України. До присутніх звернулись Посол України в Аргентині Ю.Дюдін, Голова «Пласту» Ю.Назарик, СМ Голова «Фундації імені Тараса Шевченка» Ю.Деленко, які високо відзначили величезну роль загиблих героїв у захисті суверенітету та територіальної цілісності України.

Посол України окремо подякував Пластові та Фундації Тараса Шевченка за організування акту та активістам української громади в Аргентині за їх шляхетну роботу, спрямовану на збереження пам’яті наших героїв.

 

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment