Напередодні інавгурації, яка відбулася 10 квітня. Начальний пластун пл. сен. Л. Романків, СМ провів декілька зустрічей з владою, важливість яких стане відчутною  на всьому шляху підготовки до відзначення 100-ліття Пласту та виникнення в Україні скаутського руху загалом.

8 квітня  д-р Л. Романків спілкувався  з міським головою Львова Андрієм  Садовим. Основний результат цієї  зустрічі – домовленість про  підготовку для проведення заключного  етапу Ювілейної міжкрайової пластової зустрічі на території міста – у регіональному ландшафтному парку «Знесіння».

Того  ж дня Начальний пластун спілкувався  з першим заступником губернатора  Валерієм П’ятаком (сам голова облдержадміністрації Микола Кміть терміново відбув того дня у Київ). У розмові з посадовцем йшлося про підтримку з боку влади пластунів на Львівщині. Зокрема, до відзначення організацією 100-літнього ювілею на території області Пласту мали б бути передані території у низці районів, призначені для проведення таборування.

Наступного  дня, 9 квітня, Начальний пластун  мав зустріч з головою Львівської обласної ради Мирославом Сеником. У результаті розмови, Мирослав Петрович зазначив, що пластова організація на Львівщині завартувала статусу соціально значущої дитячо-юнацької організації. Адже своєю багаторічною і доволі плідною роботою завартувала на це. Таким чином, вже цього року слід очікувати відповідного рішення обласної ради.

У всіх зустрічах брали також участь Голова ГПБ пл. сен. Володимир Базарко, ЧК, діловод відзначення 100-ліття  Пласту при ГПБ пл. сен. Орест Джулинський, КВ та діловод відзначення 100-ліття Пласту в складі КПР України пл. сен.  Ю. Наконечний, ЛЧ.