22-24 травня неподалік с. Поляни Жовквівського району проходило Свято весни Львівської округи. Окрім Тараса Олійника (який на той час з поважних причин не зміг прибути з Трускавця) у цьому триденному таборуванні взяли участь усі інші члени Підкарпатської зграї. Петро Борис прибув з юнацтвом Станиці Городок (зокрема, членами підготовчого куреня Біласа і Данилишина), Іван Спринь – з юнаками та юначками Станиці Рудки (курені ч. 81 ім. о. С. Онишкевича та ч. 64 – ім. Л. Гайовської-Рути), Юрій Леськів – з юнацтвом Станиці Самбір (курені ч. 61 ім. д-ра О. Тисовського та ч. 32 ім. О. Кульчицької).

У перший день СВ до побратимів долучився друг Павло Лабінський, який зі Львова на авто прибув на самісіньку таборову площу (що вдалося не кожному вправному водію за складних погодних умов), а наступного дня на таборовій площі Свята весни «сіроманці» зустрічали і побратима Мар’яна Винара.

Хоч окремих сходин підкарпатські члени СМ не проводили, все ж одна дещо ширша зустріч відбулася. Як члени проводу ОВВТ «Вовча Школа» ми спілкувалися зі зголошеними кандидатами і кандидатками у підстаршину табору. Йшлося про хід підготовки «ВШ-2009», а на завершення усі погодилися з тим, що 14 червня зустрінемося ще один раз у Львові, аби кінцево обговорити передтаборові завдання, узгодити моменти програми та деякі технічні справи, пов’язані з майбутнім таборуванням.

В межичасі сіроманці-учасники СВ раділи успіхам свого юнацтва (кожен зі згаданих юнацьких куренів здобув певні осяги у тому чи іншому змагу окружного таборового свята). На позитивний настрій не зуміла вплинути навіть погода, яка «тішила» контрастами: впродовж таборування місцина неподалік с. Поляни бачила і сонце, і дощ, що плавно переходив у зливу, і навіть град.

Вовк Ю. Леськів, СМ

sv2009_1

sv2009_2