Свято Весни – за ідеєю, а літа – за суттю. Цього року Свято Весни Донецької округи відбулося у рекордно пізній термін – з 6 по 8 червня. Учасниками СВ-Л стали переважно пластуни з Краматорська (21 особа), а також 6 осіб з Красного Лиману та Слов’янська. Комендантом цієї триденної таборової зустрічі став член Степової зграї «Сіроманців» Гостровух Дмитро Колесник.

Як розповів друг комендант, в основу програми свята лягли пластові традиції, а також оволодіння основами табірництва та життя в природі, оскільки головною частиною учасників були пластуни-прихильники. Натомість за проведення програми в більшій мірі відповідало старше юнацтво, яке в міжчасі встигало ще й готуватися до випускних іспитів. Саме старші юначки і юнаки спільно з кількома дорослими членами проводу організували 2 чудові тематичні ватри, тереновий та спортивні змаги, інструктажі з плавання на байдарках і стрільби, лисячий біг та інші точки. Цікавими як для молодшого, так і старшого юнацтва виявився чемпіонат з бадмінтону та командні ігри у фрізьбі.

Особливо всім запам’яталася нічна теренова гра з подальшим переведення одного краматорського новака в юнацтво.

Завдяки „пізнім” датам проведення СВ в програмі з’явилася незвичайна для такої зустрічі точка – купіль. Погода сприяла цьому всі 3 дні перебування на Блакитних озерах (Краснолиманський р-н Донецької області), а учасники і провід просто тішилися такій можливості.

А от нічна стійка для пластунів вилилася у справжнє випробування на безпеку табору, оскільки неподалік місця проведення СВ-Л відпочивали десятки груп туристів, які приїхали сюди на святкові дні, і доволі гучно святкували аж до 2-ї години ночі.

На думку коменданта, Свято Весни-Літа на Донеччині стало доброю підготовкою для молодшого юнацтва та старших пластунів-прихильників перед таборовим літом, а для старшого юнацтва – корисною практикою у проведенні пластових заходів.

Гостровух Д. Колесник

Відкриття СВ

Під час ватри