5 січня о 10 год. ранку на ділянці українсько-польського кордону Малховіце-Нижанковичі втретє відбулося урочисте передання Вифлеємського Вогню Миру. З рук польських харцерів (Komenda Hufca Ziemi Przemyskiej) це Світло Божої любові прийняли пластуни Старого Самбора та Хирова. Разом на кордоні того дня зустрілися біля сотні пластунів та харцерів.

В урочистостях взяли участь представники влади прикордонних теренів Польщі та України, зокрема голова Старосамбірської районної ради Володимир Горбовий, голова Пустомитівської районної ради Іван Мудрий, староста Перемишля Ян Пончек, віцемаршалек  Анна Ковальська, капелан харцерів з Перемишля ксьондз Станіслав Ченчек, українські православні та греко-католицькі священики.

У програмі звучали мелодії у виконанні учасників харцерського духового оркестру з Журавіци, коляди двома мовами, пісня Вифлеємського вогню. Звичайно, відбулася і традиційна скаутська іскра, а ще більшого тепла дружній атмосфері додала приготована і запалена польськими друзями ватра.

На завершення майже двогодинного заходу його учасники обмінялися різдвяними дарунками і сфотографувалися на пам’ять.

Учасниками цієї чудової традиції, яка є гарним прикладом скаутського побратимства і транскордонної співпраці, були і Сіроманці. Вовк Ю. Леськів, СМ репрезентував провід Львівської округи, Гостровух О. Терлецький дбав про очолюваний ним осередок Хирів та успіх акції загалом, а допомагав йому новозголошений     кандидат до нашого куреня ст. пл. Роман Пукач.

Польську чималу групу харцерів і харцерок очолювала комендант Хуфця землі Перемишльської харцмістр Ядвіґа Турек.


Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment