Форум «Молодь  для суспільства»Форум «Молодь для суспільства» організації AISEC в Україні був присвячений змінам. Змінам у бізнесі, економіці, політиці, спорті, свідомості людини, навколишньому середовищі, і загалом у суспільстві.

Завдяки попередній співпраці з AISEC в Україні Пласт було запрошено на форму представити свій досвід у вихованні лідера суспільства, а також у сфері соціальної користі для суспільства.  Форум відбувався у Донецьку (готель «Донбас-палац»), тож участь у ньому взяли представники Пласту Донеччини – Дмитро Колесник та Борислав Ларін. Презентація Пласту відбулася після виступів представника міжнародної організації «Волонтери ООН», представників компанії «ДТЕК», а також представника громадського руху «Новий громадянин».

Близько 50 учасників форуму (переважно – студенти з різних регіонів України) протягом 1 години мали можливість почути і побачити діяльність Пласту в Україні, більше дізнатися про досвід організації та проведення акції «Вифлиємський вогонь миру»,  зокрема про співпрацю з владою, ЗМІ та бізнесом. Окремо пластуни звернули увагу на виховання лідерів в організації, а також на співпрацю з іншими організаціями. Про зацікавленість учасників свідчила велика кількість питань. Учасники форуму також відзначили непересічну роль д-ра Богдана Гаврилишина, як для Пласту, так  і для AISEC, оскільки друг Богдан також був одним із ініціатором створення цієї міжнародної організації в Україні.

Загалом спілкування під час форуму дає привід говорити про перспективу активної співпраці Пласту з AISEC в Україні. Цю думку зокрема підтвердив організатор форуму Сергій Караванець словами: «Ви круті і ми круті, тож треба крутитися разом!»

Гостровух Д. Колесник