У Випані, Ню Джерзі (США), 17 вересня 2016 року відбулося офіційне відкриття музею, створеного Радою директорів за ініціативою Української Спортивної Централі Америки та Канади. Це – єдиний спортивний музей в Америці і Канаді (правдоподібно, і в цілій діяспорі).

Рівночасно, була відкрита Палата Слави українців і визначних діячів походженням з України та діяспори у трьох категоріях: олімпійці і професіонали, напівпрофесійні спортовці та аматори,
а також – будівничі спорту. Перша інсталяція (17 вересня) представляла різні роди спорту (від легкоатлетики, боксу, футболу, хокею, американського футболу, волейболу, до шахів) .

З України були прийняті такі спортовці як Валерій Борзов, Сергій Бубка, Оксана Баюл, Віктор Петренко, Віталій і Володимир Клички. З діяспори такі як Михайло Босий, Вейн Грецкий, Кен Данейко (хокей), Михайло Дітка (американський футбол).

У першій інсталяції до Палати Слави в категорії «Будівничий спорту» зараховано і нашого славного Сіроманця Ярослава Козака. З цим успіхом на імпрезі друга Ярослава вітала вся його родина, яка також була присутньою.

Відтепер зарахування до Палати Слави відбуватиметься щороку.

Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment