vidznaka_npДорогі Друзі!

Голосування на Начального Пластуна вже в повному розпалі, але багато пластунів звертається до членів нашого куреня (Сіроманців) із запитами про теперішнього Начального Пластуна – пл. сен. Любомира Романкова, СМ. То ж подаємо коротко додактові інформації.

Чому він кандидує на цю каденцію?
Тому, що обмеження до двох каденцій, котрe було вирішене під час його каденції, не є ретроактивне – воно до нього ще не відноситься. ГПРада це потвердила своїм рішенням. Століття Пласту вже на порозі, тому потрібна повна тяглість в дії підготовлення цієї події; новій особі це може забрати 2 роки для ознайомлення, а праця вже є в процесі! Крім того, потрібно добре знати всіх пластунів у всіх крайових проводах, а він стало відвідує всі краї і є в курсі іхньої праці, їхніх успіхів і проблем.

romankiwЯкі є найважливіші три завдання Начального Пластуна?

Крім репрезентативного та вручення відзначень — найважливішою є втримування ідеологічної одности Пласту у всіх краях. Це є ключевим елементом, що нас пов’язує і втримує, як Пласт. Для цього потрібно розуміти місцеві обставини, місцевих пластунів і добре знати місцевий пластовий провід у кожій країні. Романків це знання і відчуття місцевих проблем має. Він стало відвідує всі краї (де є Пласту), а у 1998-1999 він відвідав майже всі станиці Канади й Америки. Він народився в Україні, жив у Німеччині, Канаді, а тепер в Америці. Закінчив середню освіту в Канаді; докторат в МІТ – в Америці; i досі мaє канадське громадянство. Він дальше працює як дослідник-науковець ІБМ і покриває сам усі свої пластові поїздки до всіх країн де є Пласт.

Якщо б він чи той, кого виберуть через здоров’я не зможе виконувати обов’язків Начального Пластуна, то що тоді робити?
Згідно з правильником, якщо Начальний Пластун захворіє чи не буде в силі виконувати свої обов’язки він може зректися свого посту або ГПР і ГПБ можуть ствердити, що пост є “опорожнений” – тоді будуть нові вибори.
Любомир Романків є заслуженим пластовим провідником на постах у станичному проводі, КПС, ГПБ, ГПР та як теперішнiй Начальний Пластун.
– він безперервно та тісно співпрацював з відновленим Пластом в Україні та добре знає провідних пластунів в Україні та інших краях.
Він брав участь майже у всіх крайових з’їздах Пласту в США, Канаді й Україні.
– він є найкраще обзнайомлений з цілою пластовою організацією і може бути найбільш допоміжним у відсвяткуванні Столітнього Ювілею Пласту.

Тому ми пропонуємо Вам підтримати його кандидатуру!


За курінь УПС ” Сіроманці”

Племінний Вовк

Пл. сен. Нестор Шуст, СМ /курінний/