Під час радиРада проходила  в Краматорську. Куцохвостий Сергій Летенко та один із «давніх» членів куреня Роман Бдайцієв приїхали на Донеччину з Києва, а «новозголошений» Борислав Ларін – з Донецька. Протягом суботи вони разом з Гостровухом Дмитром Колесником та Юрком Задеракою мали можливість поспілкуватися, трохи пройтися містом, та відвідати пластову домівку станиці Краматорськ.

Рада розпочалася  співом гімну Сіроманців о 19.10 у затишному приміщенні кафе «Комільфо» з великим круглим столом.  Така атмосфера особисто мені дуже пасувала: обговорення за великим круглим столом у невеличкому приміщенні створювало ефект таємності, важливості, а разом з тим – «домашньої дружньої розмови». Саме так я собі уявляв проведення Зграйової Ради в умовах осіннього міста.

Отож участь у  Раді взяли 5 осіб. Вже після другого  питання порядку денного можна  було сказати – 5 Сіроманців, оскільки 2-х учасників було іменовано Вовченятами – Юрка Задераку (станиця Краматорськ) і Борислава Ларіна (станиця Донецьк).

Перед іменуванням головуючий пл.сен. Сергій Летенко зачитав привітання до Зграї від Племінного Вовка пл. сен. Нестора Шуста, СМ та Стежового пл.сен. Юрія Леськова, СМ.

Далі перейшли до особистих «звітів» членів Зграї. Кожен сіроманець розповів у загальному про себе, свою діяльність в Пласті, професійному та особистому житті впродовж останніх років. Обговорення вийшло направду цікаве та невимушене і тривало близько години.

Іменування ВовченямПісля особистих  звітів, куштуючи м’ясо  (яке, виходячи з реалій, хоч і не було приготоване на вогні, все ж добре смакувало), учасники ради переглядали різні курінні фотографії з сайту, а також особистої добірки Дмитра Колесника, а пізніше для новоприйнятих сіроманців був презентований Сіроманський форум.

Обговорення планів Зграї відбувалося досить жваво. Основними напрямками діяльності були визначені участь Сіроманців у проводі окружного табору Донецької округи, розвиток ідеї загальноукраїнських теренових ігор, започаткованої уже минулого тижня  кількома сіроманцями, а також – справа видавництва та поліграфії. Окрім того була обговорена можливість проведення зимової сіроманської мандрівки, яку більш детально має спланувати зграйовий провід.

А провід зграє відтепер такий:  Зграйовий – Сергій Летенко,  писар Зграї – Юрко Задерака, скарбник – Дмитро Колесник.

Після обрання проводу,  Раду продовжили у приміщенні пластової домівки, де також всі учасники переглянули презентацію табору «Вовча школа». Закривши раду вже після 12 години ночі, Сіроманці ще трохи прогулялися нічним Краматорськом, а частина з них ще мали можливість поспілкуватися наступного дня. А вже недільним  вечором усі члени Степової зграї, окрім скарбника,  роз’їхалися по своїх домівках до Києва, Харкова, Донецька.

Гостровух Д. Колесник