26-27 вересня в Гантері, Н.Й. (США) відбулася Велика Рада «Сіроманців», участь в якій взяли Вовки Метропольної Стежі Роман Білинський, Юрій Павлічко, Тит Геврик, Андрій Горняткевич, Юрій Клюфас, Любомир Романків, Ярослав Козак, Нестор Шуст, Роман Канюка, Юрій Годованець, Роман Воронка, Мирон Баб’юк та Богдан Кордуба. На жаль, з різних поважних причин не змогли прибути на Раду Вовки Роман Андрушків, Любомир Онишкевич, Юрій Український та Любомир Явний.

Впродовж двох днів побратими заслухали звіти уступаючого проводу та кожного «сіроманця» зокрема, дискутували над пропозиціями щодо Статуту Великого Племені «Сіроманці» (29 куренів УСП-УПС), говорили про внесок Метропольної та Української Стеж у святкування 100-ліття Пласту, яке незабаром відзначатимемо тощо.

Вислідом Ради стала низка прийнятих важливих рішень, які сприятимуть більш тісній співпраці двох «сіроманських» Стеж, їх зміцненню, зокрема, шляхом прийняття нових членів, вдосконаленню табору «Вовча школа» – традиційного проекту «Сіроманців».

Зважаючи на те, що племінний провід обрано на два роки, а 2009-й є першим роком каденції, вирішено під час цієї Ради головний провід «Сіроманців» не переобирати.

Оскільки наш курінь відомий тим, що його члени не лише активно працюють, але й гарно відпочивають, у суботу (26 вересня) ввечері відбулася товариська зустріч «сіроманців», разом із дружинами, в гостинній оселі Вовка Юрія Клюфаса. Кожен її учасник мав можливість побачити фото з «сіроманського» життя по обидва боки океану, почути і поділитися споминами, просто цікаво подискутувати і гарно провести час у колі побратимів.

Велика Рада "Сіроманців" в Гантері (2009)