20 червня у Львові відбулася нарада комендантів крайових таборів та таборів для прихильників в рамках Джемборі-2009. Участь у нараді взяв і один із сіроманців – член Степової зграї ст.пл.скоб Дмитро Колесник, як комендант табору для прихильників „Лісова фортеця”.

Основною темою наради були організаційні моменти проведення крайових таборів у 2009 році. Загалом цього року відбудеться 10 крайових таборів (з них – 4 апробаційних), 2 табори для прихильників в рамках Джемборі („Лісова фортеця” і „Стежками ЛЧ”). Ще 1 табір для прихильників – „Підйом з переворотом” – відбудеться за умови набору достатньої кількості учасників.

Варто сказати, що табір „Лісова фортеця” планувався і був зголошений, як окружний табір Донецької округи. Але згодом, у зв’язку із рішенням про проведення 2-го всеукраїнського Джемборі, проводу табору надійшла пропозиція провести його на всеукраїнському рівні, із запрошенням учасників з інших регіонів, і, відповідно, участю табору у Джемборі. Таким чином станом на 19 червня на „Лісову фортецю” надійшло 22 зголошення з Донецької, Луганської областей, Києва та Львова. Ще 5 зголошень надійшло протягом останніх днів.

Програма табору основана на створенні літопису фортеці – щодня учасники табору матимуть змогу написати 1 сторінку літопису, для чого їм доведеться:

* знайти легендарну річку Каялу, де відбулася битва війська князя Ігоря з половцями,
* пройти слідами князя Ігоря та спробувати відтворити події, описані у „Слові о полку Ігоревім”,
* знайти визначні козацькі місця,
* спробувати здобути сіль землі та сіль з води,
* та ще багато іншого.

На нараді були також анонсовані фінансові можливості краю щодо забезпечення крайових таборів. Загалом цього року фінансування є дуже обмежене, і, зокрема, на табори прихильників в рамках Джемборі взагалі не передбачене.

Під час наради була також презентована інформація про 2-ге всеукраїнське Джемборі, яке відбуватиметься 20-23 серпня поблизу Джуринського водоспаду (Тернопільська обл.) Організатори Джемборі звернулися до представників куренів з проханням надсилати свої пропозиції щодо спеціальних точок програми, які вони можуть запропонувати.

Гостровух Д. Колесник