У суботу, 17 квітня, у Філадельфії, на українській спортовій  оселі “Тризубівка”*(див прим.), відбулося урочисте приречення трьох кандидатів на Куцохвостих, як членів Великого Плем’я Сіроманці. На цю особливу оказію прибуло одинадцять Вовків з Детройту, Неварку, Філадельфії, Рочестеру та Клівленду. Прибули також три кандидати: ст. пл. скоб Христофор Бей, ст. пл. скоб  Павло Гадзевич і ст. пл. гетьм. скоб Андрій Зварич.

Присутніми на зустрічі були також чотири юнаки, котрі мають зацікавлення вступити до Сіроманців, коли перейдуть до Уладу Старших Пластунів. Це:  Стефан Лесюк, Христіян Крочак, Данило Хабурський та Микола Цьокало.

Племінний Н. Шуст відкрив сходини пластовим кличем “СКОБ!” та Сіроманським кличем “Ав-у-у!”.  Опісля Племінний Вовк коротко начеркнув історію Племени та попросив Вовків дати про себе короткий опис.  Тоді кожний кандидат, як також присутні юнаки, розповіли про себе.

По закінченню описів, в кімнаті залишилися лише  Вовки та кандидати.  Тоді розпочався процес приречення та прийняття кандидатів до Великого Плем’я “Сіроманці”. Після принаття кандидатів до Плем’я, Вовки, Куцохвості та юнаки, які є зацікавленні в Сіроманцях, урочисто відсвяткували уродини Начального Пластуна Л. Романківа, СМ, котрий прибув на ці сходини. Племінний Вовк Н. Шуст склав побажання другові Любкові від Метропольної та Української стеж.

Вовк Ю. Годованець, СМ

*«Тризубівка» – це справа творчих рук Ярка Козака. Він був головним із засновників цієї оселі, головою товариства «Тризуб» і футбольних дружин «Тризуба». Ярко Козак по сьогодні невтомно працює над оселею. «Тризубівка»  справді велика – має понад 45 акрів прекрасно доглянутої землі, величезний головний будинок,  безліч більших павільйонів,  гаражів, складів тощо. Тут також є 6 футбольних стадіонів та  багато інших спортових майданчиків. Оселя утримує 29 окремих спортових дружин, зокрема і футбольних. На «Тризубівці» завжди відбуваються спортові змагання, свята, фестини. Оселя є широко знаною не лише серед української громади, але й поміж жителями Філадельфії та її околиць і через це може вести широку пропаганду української справи поміж американцями.  І все це – завдяки нашому Ярославові Козаку з нашого Племені “Сіроманці”!

Вовк Л. Онишкевич, СМ

[nggallery id=6]