Дорогі Пластунки і Пластуни !

romankiv-lyubkoВітаю Вас учасниць і учасників ІІ Всеукраїнського Джемборі.

За вами ряд святкувань 20-ти річчя відродження Пласту в Україні та успішне таборове літо виповнене таборами по усіх закутках України. Це джемборі, під кінець літа, маштабно найбільш чисельний збір пластунок і пластунів України.

У формі ігор і змагань можете тут порівняти свої здобуті знання, поділитися вашими переживаннями, запізнати пластунок і пластунів і з усіх закутків України, нав’язати з ними дружбу на усе життя. Зможете зустріти й іших скавтів України, запізнати їх із Пластом, нав’язати з ними дружні зв’язки. Ви зможете пізнати теж скавтів із інших країн світу, довідатися про їх країну і запізнати їх з українською культурою та гідно представити їм нашу батьківщину – Україну.

Сподіюся, що ви використаєте цю небувалу нагоду та, що у Вас залишаться приємні переживання й спомини на усе життя.

Коли засядете біля спільної ватри, сподіюся, згадаєте усіх пластунок і пластунів, розкинених не лише по всій Україні але і по всьому світі. Згадаєте тих котрі через віддаль не можуть сісти спільно з вами при цій святочній ватрі у 20-ти річний Ювілей відродження Пласту в Україні, котрі не мають змоги разом з вами любуватися полум’ям, співати пластових пісень і спостерігати як вітер несе іскорки в далечінь.

Сподіюся, що кожена і кожен з вас повезе з собою у серці полум’я пластової ватри яким запалить ще багато молодих сердець в усіх областях, містах і селах України. Що і вони навчатся від вас чару пластування, життя серед природи, житєрадости, доброзичливости, роблення добрих діл. Що і вони навчатся від вас бути гідними і взірцевими членами українського народу і нашої батьківщини України. Вірю, що Пласт в Україні, до свого 100 річчя, стане найбільш потужньою молодіжною організацією в Україні та сильною скаутською організацією у східній Европі.

У тому нам Боже допоможи і щасти !

С К О Б !

Любомир Романків, СМ
Начальний Пластун