Першим з візитів  під час цьогорічного перебування  Начального Пластуна в Україні стали  відвідини Тернополя. 7 квітня, на празник Благовіщення, пл. сен. Любомир Романків, СМ зустрівся з міським головою  Тернополя Романом Заставним. Головний пластун світу склав подяку мерові цього міста, позаяк саме Тернопіль першим з обласних центрів України вирізнив Пласт як соціально значущу дитячо-юнацьку виховну організацію.

Відповідне рішення тамтешньою міською радою прийнято 30 березня цього року. Одночасно депутати прийняли і кількарічну Програму розвитку Пласту на цих теренах. Спілкувався д-р  Любомир Романків і з головою  обласної ради Олексієм Кайдою, а також  з місцевими пластунами. Їх на зустріч  з Начальним Пластуном прибуло понад сто.

Про тернопільський візит розповість низка телеканалів. У спеціально визначений в програмі час, пл. сен. кер. Л. Романків, СМ взяв участь у записі кількох сюжетів, які  найближчим часом транслюватиме  телебачення.

Повертаючись після тернопільської мандрівки у Львів, Любомир Романків у телефонній розмові сказав, що задоволений з цього візиту, бо побачив у місті (зокрема, з боку влади) жваве зацікавлення у розвитку пластового руху.

По-особливому приємно про зустріч з Начальним Пластуном відгукнувся голова Окружної пластової старшини пл. сен. Сергій Юзик, СМ, який разом з членами проводу Пласту Тернопільщини супроводив гостя протягом дня. Такі враження друга Сергія є абсолютно оправданими, адже Тернопіль відвідав не лише головний репрезентант Пласту у світі, а ще й побратим по куреню – Сіроманець Любомир Романків.

Фото з візиту до тернополя можна переглянути тут.

А в Інтернеті  прочитати про поїздку Начального Пластуна у Тернопіль можна  тут: