1 серпня 2010 року на традиційній пластовій оселі біля с. Кенінгсдорф (Верхня Баварія), КПС Німеччини  урочисто відкрила 59 таборовий сезон.  І саме з того дня аж до 15 серпня тривав українсько-німецький пластовий табір «Хороше Товариство Вар’ює на Січі». Як і в попередні роки, цього року табір мав дуже широку географію учасників:  понад  30  учасників та 10 виховників з Німеччини, України, Бельгії, Швейцарії, Англії, Канади та Австрії. Комендантом табору була ст. пл. вірлиця Катруся ден Тоом, бунчужним – ст. пл. скоб Іван Спринь, СМ.

Цьогорічна легенда була пов’язана з козацтвом, тож на таборі не бракувало козацького гумору, учасник мали змогу взяти участь у справжній козацькій вечері, співати козацьких пісень та спробувати свої сили під час тематичної теренової гри.

Окрім цього, програма включала в себе чимало цікавих та корисних інструктажів: природознавство, перша допомога, мандрівництво, табірництво, піонірка, самозарадність.  Окремо варто згадати куховарення, де кожен з учасників, під пильним наглядом інструктора ст. пл. М. Якути, V, навчився пекти на вогні хліб.

Провід також передбачив для учасників дві захоплюючі мандрівки Альпами – дводенну до Lenggrieser Hütte (притулок, що знаходиться на висоті 1601 м.), та одноденну до гори Бломберг, де була нагода випробувати свої сили в спеціально облаштованому канатному парку.

Кожного вечора учасників збирала чудова пластова ватра, і дружній юнацький спів лунав по околицях. Були тут і вечірки і конкурси на кращу таборову пару. Було дуже весело 🙂

Пластуни в Німеччині роблять велику справу, їхні табори завжди відзначаються чимось особливим, а  той правдивий пластових дух зберігається ними вже майже 60 років і передається наступним поколінням пластунів. За що й хочеться їм щиро подякувати!

Вовк І. Спринь, СМ


Залишити відповідь

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment